• O supă cremă fină și tare gustoasă, numai bună de savurat  pe perioada postului mare.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Cartof dulce 1 bucată cca. 350 g,
  • Cartofi albi 3 bucăți cca. 150 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac rădăcină 1 bucată mai mica,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Țelină rădăcină 1 felie cca. 50 g,
  • Gulie verde 1 felie cca. 50 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei din struguri 2 linguri,
  • Lapte vegetal din cocos 1 conservă, cca. 300 ml,
  • Apă rece cca. 700 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se curăță, apoi se pun la fiert în apa rece, împreună într-un vas încăpător cca. 30 de minute, de la punctul de fierbere, până ce înmoaie, toate vegetalele.
  • Apoi se scot din vas, se pun în vasul unui blender, sau în alt vas, dacă nu aveți blender, se adaugă laptele de cocos, se  asezonează de sare și ulei, apoi se blendează energic până ce se obține consistența dorită, completându-se eventual cu zeama în care au fiert vegetalele.
  • Supa se servește fierbinte cu crutoane, iar în zilele de dulce se poate înnobila cu bucățele de parmesan.
  • Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;):blenderul super performant ce pe lângă râșnit, blenduit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!
  • Legumele curățațe și tăiațe bucăți mari se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, piper, ulei, lapte de cocos vegetal, apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ.
  • În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.
  • Se servește fierbinte asezonată cu crutaone de casă și parmesan în zilele de dulce.
  • Spor și poftă bună! :-*

(Visited 14 times, 1 visits today)