• De ceva timp mă bântuie rețeta aceasta, și dacă tot am făcut o razie în frigider și am găsit câteva căpșunele ce nu le mai dorea nimeni, că nu-s prea dulci, așa de la natură, în acest interval de timp, am considerat că e momentul să testez această rețetă interesantă.
  • După ce am conspectat diverse rețete pe net, am ajuns la varianta aceasta. Pot spune că seamănă cu gazpacho 😉 supa rece de roșii și castraveți 😉
  • Vă asigur că e tare faină, mă rog pentru cei care nu agreează combinația cu crochete de brânză o pot consuma ca atare, la desert.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Căpșuni 500 g,
  • Zahăr tos cca. 250 g,
  • Miere 2 linguri,
  • Brânză cremoasă de vaci ușor sărată 200 g,
  • Vin roșu dulce Sânge de taur ca. 200 ml,
  • Crochete din brânză de capră cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot, cca. 15 de minute
  • Apoi se pun într-un blender, împreună cu mierea și brânza cremoasă și se pasează energic până ce se obține o supă cremoasă.
  • Supa se lasă la rece cca. 2 ore, apoi se servește cu crochete de brânză.
  • Se ornează cu sferturi de căpșuni și frunze de mentă proaspătă.

(Visited 46 times, 1 visits today)