• De ce „Weekend cu spor” ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi….” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea 😉 Luna aceasta gazda a fost minunata de Sidonia Tonceanu cu al său blog, plin de rețete, exact pe gustul Zmeilor 😉 Ne-a lăsa o gamă variată de rețete pentru provocare 😉 http://sidyskitchen.blogspot.ro/p/cuprins_96.html
  • Am plecat de la rețeta Sidoniei http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/03/sushi-din-carne-cu-cascaval-in-bacon.html și am adaptat-o la ce am găsit în frigider, la momentul oportun 😉 Bunăăăă a fost!  😉

INGREDIENTE:

  • Carne tocată  amestec vită și porc cca. 300 g,
  • Ceapă 1 bucată,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Mărar proaspăt ½ legătură,
  • Ou 1 bucată,
  • Pesmet ½ lingură,
  • Bacon feliat subțire cca. 100 g,
  • Brânză afumată cca. 50 g.

Pentru sos:

  • Sos de soia 2 linguri,
  •  Ketchup 2 linguri,
  • Măghiran ½ linguriță,
  • Semințe de susan cca. 2 lingurițe.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea tocată se amestecă cu ceapa și usturoiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia  și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține o pastă omogenă. Pe o folie alimentară se așează felii de bacon, apoi se adaugă amestecul de carne tocată și se nivelează, cât să acopere toată  ”foaia” de bacon 😉 La capăt se adugă bastonașe de brânză afumată, apoi se rulează cu ajutorul foliei alimentare,  și se pune rulada într-o tavă de chec, tapetată cu foaie de pergament, ce se pune la copt cca. 20 de minute pe fiecare parte, la cca. 200 grade.
  • Între timp se preapară sosul de toping:D Se amestecă sosul de soia, cu ketchp-ul  și măghiranul, până se obține o pastă omogenă. După ce s-a copt rulada se unge cu pasta de mai sus, apoi se  presară semițele de susan și se mai dă la copt ptr cca.10 minute, pe fiecare parte. Rulada se servește fierbinte sau rece, ca atare au alături de o garnitură și salată de sezon.
  • Spor și poftă bună! 😉
(Visited 18 times, 1 visits today)