Pana Cristina Iuliana- Retete

Tartă cu brânzeturi, roșii și baby spanac

  • O tartă sărată, ce are mare trecere în familia Zmeilor! 😉
  • Eiii iar am trișat un pic cu aluatul, am folosit aluat fraged de la Dr. Oetker, tare fain pe de altă parte;) Aaaaa și e fără ou, așa că se poate folosi și în zilele de post!
  • Multumesc SanoVita pentru produsele minunate!

INGREDIENTE:

  • Aluat fraged sărat Dr. Oetker 500 g,
  • Ouă de rață 4 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Smântână cca. 200 ml,
  • Telemea de oaie cca. 300 g,
  • Sare Himalya SanoVita cca. 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.

Pentru decor:

  • Roșii cherry cca. 200 g,
  • Baby spanac cca. 50 g.
  • Parmesan cca. 100 g,
  • Fulgi de cocos SanoVita cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade, până ce capătă un aspect auriu.
  • Ouăle se bat energic cu smântâna, brânza de vaci și telemeaua de oaie rasă, sarea și piperul, până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Amestecul de mai sus se răstoarnă peste alatul de tartă copt și ușor răcorit.
  • Se decorează artistic cu roșii cherry, Frunze de baby spanac, parmesan ras și fulgi de cocos, apoi se pune din nou la copt cca. 15 minute la foc mediu, 180 grade, cca. 15 minute.
  • Tarta se servește atât caldă, cât și rece!
  •  Spor și poftă bună!
  •    
(Visited 99 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.