Pana Cristina Iuliana- Retete

Tarta cu carne de pui, de iepure si cascaval Koliba

panacris
Recipe by
cca. 70 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 12 portii

O tartă rapidă, cu ce mai ai prin congelator, frigider și cămară! 😉 Prietenii de la Koliba m-au provocat, iar eu am acceptat! 😉

INGREDEINTE:

  • Aluat fraged simplu de la LINCO cca. 300 g,
  • Praz 1 fir subțire,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Friptura de iepure cca. 200 g,
  • Kaizer cca. 100 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Cașcaval KOLIBA 200 g,
  • Iaurt cca. 200 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Aluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute.
  • Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris 😉 sau simplu cu sare și câteva vegetale.
  • Ceapa, prazul și ardeiul se curăță se taie felii, apoi se călesc în ulei și puțină apă, la foc rapid, acoperit cca. 10 minute.
  • Între timp se mărunțește kaizer-ul, friptura de iepure și pieptul de pui.
  • Se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.
  • Se oprește focul, se lasă la răcit cca. 15 minute.
  • Între timp se pune aluatul fraged la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade. Menționez, că aluatul fraged e deja pus pe foaie de copt, așa că va fi mult mai simplu. Înainte de fi pus la copt se înțeapă cu furculița, pe toată suprafața lui.
  • Acum vine rândul umpluturii, în amestecul de mai sus, se adaugă ouăle, iaurtul, cașcavalul ras, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, la final se asezonează de sare și piper.
  • După ce tarta a prins o culoare aurie, se scoate din cuptor, se pune umplutura deasupra, se mai presară cașcaval ras, apoi se dă la copt cca. 20 minute la 180 grade, adică foc mediu.
  • Tarta se savurează caldă, dar și rece.
  • Este numai bună pentru pachețelul de școală sau servici.
  • Spor și poftă bună! 😉

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.