Pana Cristina Iuliana- Retete

Tarta cu crema de ciocolată și frute de pădure

panacris
Recipe by
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 12 portii

INGREDIENTE:

Pentru tartă

  • Făină albă cca. 250 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Apă 2 linguri,
  • Unt 100 g,
  • Zahăr pudră vanilat 100 g.

Pentru cremă:

  • Ciocolată amăruie 300 g,
  • Frişcă lichidă 200 ml,
  • Ciocolată cu lapte și orez expandat 200 g,
  • Lapte 100 ml,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Fructe de pădure congelate cca. 250 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.
  • Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade, până se rumeneste usor.
  • Pentru cremă, se pune frişca lichidă într-un vas, apoi se adaugă bucățile de ciocolata, vasul cu amestecul se pune la foc mic, pe Bain-Marie, amestecându-se continuu pâna ce totul devine omogen.
  • Laptele se amestecă cu ouăle și se adaugă în crema de ciocolată, amestecîmdu-se energic până ce se înglobează.
  •  Crema călduță se toarnă peste blatul răcorit, se presară fructelede pădure congelate, uniform peste cremă și se lasă la frigider cel puțin 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.