Pana Cristina Iuliana- Retete

Tartă cu dovleac și lapte de cocos

Avatar photo
Recipe by
cca. 65 minute
Prep: cca. 20 minute | Cook: cca. 45 minute | Servings: 8 porții

E și acum revin cu ceva dulce tot sezon. Spor și poftă mare! 🙂

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • Făină albă de grâu cca. 250 g,
  • Zahăr tos/brun 1 lingură,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Ulei de rapiță 3 linguri,
  • Unt topit 1 lingură,
  • Apă rece 3 linguri.

Pentru umplutură:

  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr brun cca. 200 g,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Scorțișoară măcinată ½ linguriță,
  • Dovleac plăcintar ras cca. 400 g,
  • Lapte de cocos cca. 250 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se frământă pănâ ce se omogenizează toate ingredientele. Apoi se pune aluatul într-o foaie de copt și se lasă la rece cca.15 minute.
  • Apoi se întinde între două foi de copt și se pune într-o formă rotunda de cca. 22-23 cm, apoi se dă din nou la rece cca. 10 minute, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, până prinde o crustă.
  • Într-un vas încăpător se bat ouăle energic cu zahărul, sarea și scorțișoara până se devine o cremă lucioasă. Se adaugă și dovleacul ras, împreună cu laptele de cocos, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se toarnă peste tarta semicoapată și se pune la copt la cca. 200 grade cca. 40 de minute.
  • Se servește caldă simplă sau cu o cupă de inghețată de vanilie.
  • Spor și poftă bună.

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.