- O tartă delicioasă! 😉
INGREDIENTE:
Pentru tartă
- Făină albă cca. 250 g,
- Ou 1 bucată,
- Apă 2 linguri,
- Unt 100 g,
- Zahăr pudră vanilat 100 g.
Pentru umplutură:
- Fructe de pădure cca. 500 g,
- Compot de mandarine cca. 200 g,
- Gellee (gelatin) 2 plicuri,
- Apă rece cca. 300 ml.,
- Zahăr brun 6 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.
- Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt.
- Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade, până se rumeneste usor.
- Între timp se prepară gelatina, praful se dizolvă în zeama de compotului de mandarine, completându-se cu apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă și zahărul, apoi se adduce la fiert și se lasă cca. 4 -5 minute până ce se obține un lichid transparent.
- Peste aluatul de tartă rumenit se așează fructele de pădure congelate, apoi se adaugă gelatin și se dă la răcit minim 3 ore până la servire.
- O tartă rapidă simplă, puțin dulce dar gustoasă.
- Spor și poftă bună!
(Visited 34 times, 1 visits today)