• O tartă delicioasă! 😉

INGREDIENTE:

Pentru tartă

  • Făină albă cca. 250 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Apă 2 linguri,
  • Unt 100 g,
  • Zahăr pudră vanilat 100 g.

Pentru umplutură:

  • Fructe de pădure cca. 500 g,
  • Compot de mandarine cca. 200 g,
  • Gellee  (gelatin) 2 plicuri,
  • Apă rece cca. 300 ml.,
  • Zahăr brun 6 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.
  • Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt.
  • Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade, până se rumeneste usor.
  • Între timp se prepară gelatina, praful se dizolvă în zeama de compotului de mandarine, completându-se cu apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă și zahărul, apoi se adduce la fiert și se lasă cca. 4 -5 minute până ce se obține un lichid transparent.
  • Peste aluatul de tartă rumenit se așează fructele de pădure congelate, apoi se adaugă gelatin și se dă la răcit  minim 3 ore până la servire.
  • O tartă rapidă simplă, puțin dulce dar gustoasă.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 11 times, 1 visits today)