- Un dulce deosebit de gustos și fără foc!
INGREDIENTE:
- pișcoturi 400 g,
- brânză Mascarpone 500 g,
- ouă 3 bucăți,
- zahăr pudră 200 g,
- sare ½ linguriță,
- oțet de mere ½ linguriță,
- cafea măcinată 2 linguri,
- apă rece 250 ml.,
- cacao 50 g.
- lichior Amaretto 50 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă.
- Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă.
- Brânza mascarpone şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu crema de gălbenușuri, ușor, până la omogenizare.
- Se prepară cafeaua la ibric, cafetieră sau esspresor și se lasă la răcorit.
- Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat lichiorul.
- Un vas sau tavă mai adâncă, se tapetează cu folie alimentară, apoi se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.
- Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece, minim 3 ore.
- Prăjitura se răstoarnă pe un platou de servire, apoi se presară pudra de cacao.
- Atenție pudra de cacao se presară doar înainte de servire.
- Spor și poftă bună!
(Visited 126 times, 1 visits today)