Pana Cristina Iuliana- Retete

Tiramisu clasic

  • Un dulce deosebit de gustos și fără foc!

INGREDIENTE:

  • pișcoturi 400 g,
  • brânză Mascarpone 500 g,
  • ouă 3 bucăți,
  • zahăr pudră 200 g,
  • sare ½ linguriță,
  • oțet de mere ½ linguriță,
  • cafea măcinată 2 linguri,
  • apă rece 250 ml.,
  • cacao 50 g.
  • lichior Amaretto 50 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o  cremă spumoasă.
  • Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă.
  • Brânza mascarpone şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu crema de gălbenușuri, ușor, până la omogenizare.
  • Se prepară cafeaua la ibric, cafetieră sau esspresor și se lasă la răcorit.
  • Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat lichiorul.
  • Un vas sau tavă mai adâncă, se tapetează cu folie alimentară, apoi se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.
  • Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece, minim 3 ore.
  • Prăjitura se răstoarnă pe un platou de servire, apoi se presară pudra de cacao.
  • Atenție pudra de cacao se presară doar înainte de servire.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 127 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.