INGREDIENTE:
- piscoturi 300 g,
- mascarpone Meggle 500 g,
- smantana pentru friscă 200 g,
- galbenus de ou 2 bucati,
- zmeura proaspata cca. 300 g,
- zahar brun 4 linguri,
- cafea concentrată 200 ml,
- esenta migdale marocane Dr. Oetker ½ fiola,
- cacao pudră ptr decor.
MOD DE PREPARARE:
- Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbensurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se lasa la rece cca. 20 minute.
- Atentie toate ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider, bineinteles, mai putin zaharul 😀
- Intre timp se prepara un esspreso dublu, sau o cafea la ibric concentrata ce se aromatizeaza cu esenta de migdale marocane si se lasa la racit.
- Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeaua aromatizata, rece, apoi un strat consistent de crema, boabe de zmeura, 1 lingura de zahar brun presarat pe toata suprafata, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.
- Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.
- Atentie, se ornează cu zmeura și se presară cu cacao, doar înainte de servire.
- Spor și poftă bună!
(Visited 55 times, 1 visits today)