INGREDIENTE:

  • piscoturi 300 g,
  • mascarpone Meggle 500 g,
  • smantana pentru friscă 200 g,
  • galbenus de ou 2 bucati,
  • zmeura proaspata cca. 300 g,
  • zahar brun 4 linguri,
  • cafea concentrată 200 ml,
  • esenta migdale marocane Dr. Oetker ½ fiola,
  • cacao pudră ptr decor.

MOD DE PREPARARE:

  • Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbensurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se lasa la rece cca. 20 minute.
  • Atentie toate ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider, bineinteles, mai putin zaharul 😀
  • Intre timp se prepara un esspreso dublu, sau o cafea la ibric concentrata ce se aromatizeaza cu esenta de migdale marocane si se lasa la racit.
  • Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeaua aromatizata, rece,  apoi un strat consistent de crema, boabe de zmeura, 1 lingura de zahar brun presarat pe toata suprafata, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.
  • Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.
  • Atentie, se ornează cu zmeura și se presară cu cacao, doar înainte de servire.
  • Spor și poftă bună!
  •        
(Visited 6 times, 1 visits today)