Întotdeauna aroma tocăniței de cartofi, îmi aduce în față imaginea bunicilor (din păcate numai sunt printre noi:( . Un fel principal simplu și sățios. Mă bucur că și acum, reușesc să obțin aceeași aromă ca atunci când o savuram la masa bunicilor.
INGREDIENTE
- ceapă galbenă 1 bucată,
- ardei gras 2 bucăti,
- roșii 3 bucăți,
- cartofi roșii de Covasna 1500 g,
- cârnați de porc afumați 500 g,
- ulei de floarea soarelui 50 ml.,
- sare de mare,
- piper proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulce afumată 1 lingură,
- cimbru propaspăt,
- mărar proaspăt,
- salvie proaspătă,
- foaie de dafin 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapă se curată, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă.
- Celelalte legume se curată și se toacă mărunt și se adaugă la ceapă călită.
- Cârnații se taie felii, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit.
- Între timp se curată cartofii și se taie cubulețe, adăugându-se apoi la amestecul de ceapă și cârnați.
- Se asezonează de sare, piper, boia, cimbru , mărar, salvie, dafin, apoi se completează cu apă rece cât să acopere cartofii, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.
- Se servește fierbinte cu castraveți murați de vară.
- Spor și poftă bună!
(Visited 74 times, 1 visits today)
Category: