• A trebuit să gătesc și ceva pe gustul Zmeilor cu ce aveam prin frigider 😉

INGREDIENTE:

  • piept de pui 500 g,
  • ceafă de porc 500 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • sare grunjoasă 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • pudră de usturoi 1 lingură,
  • pastă de ardei 100 g,
  • busuioc pudră  1 lingură,
  • vin alb demisec 200 ml.,
  • apă 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, necopert cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele.
  •  Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se asezonează de sare, piper, boia, busuioc si usturoi, se completeaza cu apă și vin cât să acopere tocănița, lăsându-se la gătit cca. 30 de minute semiacoperit, la foc mediu.
  • La final se adaugă pasta de ardei și se mai lasă la gătit, cca. 15 minute.
  • Tocănița se servește fierbinte cu piure cremos dincartofi sau pâine proaspătă de casă.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 20 times, 1 visits today)