• Pffff, ciupercile sunt nelipsite din cămara, frigiderul Casei Zmeilor 😉 Azi vă aduc un fel principal, simplu, gustos, savurat oricând, simplu sau alături de preparate din carne! 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ciuperci de pădure (gălbiori, hribe, ghebe )în saramură cca. 800 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vin alb demisec 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa și usturoiul se curăță, taie rondele și se trag la tigaie în ulei de măsline încins, cca. 5 minute la foc puternic.
  • Apoi se adaugă ciupercile scurse de zeamă, atenție nu se folosește sare, deoarece ciupercile au fost conservate în saramură ;). Se asezonează de piper proaspăt măcinat, boia de ardei dulce, foaie de dafin, se adagă vinul și se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 15 minute. La finalul gătirii se adaugă mărar proaspăt tocat mărunt.
  • Tocănița se servește fierbinte alătuir de garnitura preferată: piure cremos din cartofi, mămăliguță sau orez.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 7 times, 1 visits today)