Gătită lent, această tocăniță e tare savuroasă, nu-și pierde calitățile și proprietățile! 😉

Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Pulpă de curcan cca. 1000 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată mare,
  • Ulei de măsline 2 limguri,
  • Morcov 1 bucată,
  • Păstârnac ½ bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper prospăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Mix de ciuperci de pădure (hribi, gălbiori, ghebe) cca. 450 g,
  • Must din struguri roșii cca. 500 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Pulpa de curcan se pune la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow, CrockPot, la programul HIGH pentru 90 de minute.
  • După ce s-au gătit pulpa, se scoate din vas,  se dezosează și taie bucățele.
  • Între timp se curăță zarzavaturile și se dau pe răzătoarea mare.
  • Ceapa și ardeiul kapia, curățate și tăiate julien se pun la călit împreună cu uleiul de măsline, cca. 30 de minute pe programul HIGH, fără capac. Apoi se adaugă zarzavaturile răzuite, bucățile de carne de curcan, mix-ul de ciuperci de pădure. Se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce, must și se lasă la gătit cca. 60 minute pe modul HIGH.
  • Tocănița se savurează fierbinte cu garnitura preferată, în cazul nostru cus-cus.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 8 times, 1 visits today)