Pana Cristina Iuliana- Retete

Tocăniță de fazan cu urechi de lemn

  • Mnooo, o pasăre micuță, dar tare gustoasă!

MOD DE CURĂȚARE:

  • Principala problemă a fost că am primit-o cu pene cu tot:D Am căutat pe Google cum se curăță, că mi-am dat seama că nu se jumulește, așa clasic, ca o galiță din curte.
  • Și daaa, nu se opărește ci se lasă la, rece și vânt minim 2 zile, maxim 4 zile, apoi se jumulește la rece 😀
  • La un moment dat, așa am jumulit-o de mai aveam un pic să păstrez pielea cu pene, pentru împăiat! 😀 Eiii, numai asta n-am mai făcut! 😉
  • P.S. Recunosc că am păstrat câteva pene, pentru alte lucrări Panacris 😉

INGREDIENTE:

Pentru fiert:

  • Fazan 1 bucată,
  • Țelină apio 3 fire,
  • Morcovi 3 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pătunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac 1 bucată,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Piper boabe mosaic 1 linguriță,
  • Foaie de dafin 1 bucată.

Pentru tocăniță:

  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ardei kapia 2 bucăți,
  • Ciuperci urechi de lemn 500 g,
  • Ulei de măsline,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.
  • Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 6 ore.
  • Zeama se folosește pentru o supă delicioasă.
  • Fazanul se mărunțește, parțial dezosează și se pune la călit alături de ceapa curățată și feliată grosier, ardeiul kapia mărunțit, sarea, piperul, uleiul de măsline și ciupercile negre, faimoasele urechi de lemn, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute. Apoi se adaugă vinul, pudra de boia și se mai lasă l gătit cca. 10 mnute la foc mic, semiacoperit.
  • Tocănița se servește fierbinte alături de ce garniture preferați.
  • Spor și poftă bună! 😉

(Visited 447 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.