Un fel principal agreat de Zmei, plin de bunătăți gătite lent și savurat pe măsură.
INGREDIENTE:
- mușchiuleț de porc cca. 500 g,
- piept de pui cca. 250 g,
- piept de curcan cca. 300 g,
- ulei de măsline 2 linguri,
- ulei de susan 1 lingură,
- sos wortcester 1 lingură,
- sos de soia 1lingură,
- ceapă verde 3-4 fire,
- ardei iute bulgăresc 1 bucată,
- ardei kapia 1 bucată,
- roșie 2 bucăți,
- sare de mare 1 lingură,
- usturoi și piper de la Kotanyi 1 linguriță,
- mărar verde 1 legătură,
- foi de dafin 2 bucăți,
- vin alb demisec cca. 300 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Carnea de porc, curcan și cea de pui, se spală apoi se porționează Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne, se adaugă, ardeiul kapia, ardeiul iute, ceapa verde și roșiile tocate mărunt, se asezonează de sare, usturoi și piper, foi de dafin, mărarul tocat mărunt se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la HIGH la CrockPot.
- După cele 60 de minute se adaugă vinul, uleiul de susan, sos-ul wortcester și sos-ul de soia și se mai lasă la gătit, tot la programul HIGH, cca. 30 de minute la gătit.
- Tocănița se servește fierbinte cu garnitura preferată (orez, piure, cartofi natur) sau simplu cu pâine proaspătă și salată de sezon.
- Spor și poftă bună!
(Visited 55 times, 1 visits today)
Category: