Pana Cristina Iuliana- Retete

Tocăniță din carne de curcan, pui și porc

Un fel principal agreat de Zmei, plin de bunătăți gătite lent și savurat pe măsură.

INGREDIENTE:

  • mușchiuleț de porc cca. 500 g,
  • piept de pui cca. 250 g,
  • piept de curcan cca. 300 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ulei de susan 1 lingură,
  • sos wortcester 1 lingură,
  • sos de soia 1lingură,
  • ceapă verde 3-4 fire,
  • ardei iute bulgăresc 1 bucată,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • roșie 2 bucăți,
  • sare de mare 1 lingură,
  • usturoi și piper de la Kotanyi 1 linguriță,
  • mărar verde 1 legătură,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de porc, curcan și cea de pui, se spală apoi se porționează Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne, se adaugă, ardeiul kapia, ardeiul iute, ceapa verde și roșiile tocate mărunt, se asezonează de sare, usturoi și piper,  foi de dafin, mărarul tocat mărunt se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la HIGH la CrockPot.
  • După cele 60 de minute se adaugă vinul, uleiul de susan, sos-ul wortcester și sos-ul de soia  și se mai lasă la gătit, tot la programul HIGH, cca. 30 de minute la gătit.
  • Tocănița se servește fierbinte cu garnitura preferată (orez, piure, cartofi natur) sau simplu cu pâine proaspătă și salată de sezon.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.