Pana Cristina Iuliana- Retete

 Tort aperitiv cu brânzeturi

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 30 min | | Servings: cca. 12 porții

INGREDIENTE:

  • pâine rotundă 3 felii mari de cca. 5 cm,

Crema de brânză cu verdeţuri:

  • cremă de brânză 200 g,
  • unt 100 g,
  • smântână 50 g,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • pătrunjel verde 1 legătură,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • piper alb proaspăt măcinat, sare iodată.

Crema de brânză cu ardei:

  • cremă de brânză 200 g,
  • unt 100 g,
  • smântână 50 g,
  • ardei gras roşu 1 bucată,
  • boia de ardei dulce,
  • sare de mare.

Pentru decor:

  • cremă de brânză 100 g,
  • parizer cu ardei 300 g,
  • măsline verzi umplute cu ardei kapia 100 g,
  • pătrunjel proaspăt,
  • ardei roșu.

MOD DE PREPARARE:

  • Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri:
  • Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se adăugă peste cremă de brânză, se asezonează cu sare şi piper alb, amestecându-se ușor, până se înglobează toate ingredientele.
  • Atenţie nu se păstrează la frigider ci la temperatura camerei.
  • Prepararea cremei de brânză cu ardei:
  • Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Ardeiul se taie cubulețe, se adaugă la amestecul de brânză, se asezonează de sare, piper și boia dulce sau iute de ardei, amestecându-se ușor până se omogenizează toate ingredientele.
  • Pentru asamblarea tortului, se pune pe platou prima felie de pâine, se unge cu crema de brânză cu verdețuri, se pune al doilea blat de pâine, se pune crema brânză cu ardei, se acoperă cu al treilea blat de pâine. Tortul se unge cu cremă de brânză cu verdețuri și se îmbracă cu felii de parizer cu ardei, rondele de măsline verzi umplute cu ardei, frunze de pătrunjel și feliuțe de ardei, după gustul și inspirația fiecăruia. La baza tortului se așează frunze de pătrunjel și măsline verzi.
  • Poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.