Din când în când mai ”ne omorâm” cu un astfel de tort nesănătos :D, dar tare delicios. E tare gustos a doua zi;)
Nah, după sărbători Crăciun/Paște, mai rămâne câte un coltuc de cozonac, ce nu-ți vine să-l dai deoparte că tare mult ai lucrat la el. Așa că acum vă propun o rețetă din seria nimic nu se aruncă, totul se reciclează 😉
INGREDIENTE
- Cozonac 4-5 felii,
- Pișcoturi 5-6 bucăți,
- CocaCola/PepsiCola 1250 ml,
- Zahăr tos 6 linguri,
- Praf de budincă cu aromă de caramel/cacao 2 plicuri,
- Fulgi de ciocolată pentru ornat.
MOD DE PREPARARE:
- Feliile de cozonac, tăiate de cca. 3 cm se așează pe fundul și pereții unui vas de sticlă, intercalându-se cu pișcoturi și se stropesc cu CocaCola/PepsiCola, ca să se însiropeze bine.
- Între timp se prepară budinca conform indicațiilor de pe ambalaj, atât că laptele se va înlocui cu CocaCola/PepsiCola, după gustul fiecăruia.
- Budinca încă călduță se pune peste feliile de cozonac și pișcoturi într-un strat gros.
- Se acoperă budinca cu cozonac și pișcoturi, se acoperă și se dă la rece, de preferat până a doua zi.
- A doua zi se răstoarnă pe un platou se ornează cu fulgi de ciocolată sau frișcă.
- Spor și poftă bună!
Sfaturi:
- nu-i neapărat nevoie de pișcoturi, golurile se pot umple și cu bucăți de cozonac;
- dacă folosiți cozonac de post și pișcoturi fără ou, e un dulce perfect pentru zilele de post.
(Visited 410 times, 1 visits today)