Pana Cristina Iuliana- Retete

Tort cu cremă de Coca-Cola /Pepsi-Cola

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 10 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 12 porții

Din când în când mai ”ne omorâm” cu un astfel de tort nesănătos :D, dar tare delicios. E tare gustos a doua zi;)

Nah, după sărbători Crăciun/Paște, mai rămâne câte un coltuc de cozonac, ce nu-ți vine să-l dai deoparte că tare mult ai lucrat la el. Așa că acum vă propun o rețetă din seria nimic nu se aruncă, totul se reciclează 😉

INGREDIENTE

  • Cozonac 4-5 felii,
  • Pișcoturi 5-6 bucăți,
  • CocaCola/PepsiCola 1250 ml,
  • Zahăr tos 6 linguri,
  • Praf de budincă cu aromă de caramel/cacao 2 plicuri,
  • Fulgi de ciocolată pentru ornat.

MOD DE PREPARARE:

  • Feliile de cozonac, tăiate de cca. 3 cm se așează pe fundul și pereții unui vas de sticlă, intercalându-se cu pișcoturi și se stropesc cu CocaCola/PepsiCola, ca să se însiropeze bine.
  • Între timp se prepară budinca conform indicațiilor de pe ambalaj, atât că laptele se va înlocui cu CocaCola/PepsiCola, după gustul fiecăruia.
  • Budinca încă călduță se pune peste feliile de cozonac și pișcoturi într-un strat gros.
  •  Se acoperă budinca cu cozonac și pișcoturi, se acoperă și se dă la rece, de preferat până a doua zi.
  • A doua zi se răstoarnă pe un platou se ornează cu fulgi de ciocolată sau frișcă.
  • Spor și poftă bună!

Sfaturi:

  • nu-i neapărat nevoie de pișcoturi, golurile se pot umple și cu bucăți de cozonac;
  • dacă folosiți cozonac de post și pișcoturi fără ou, e un dulce perfect pentru zilele de post.

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.