Pana Cristina Iuliana- Retete

Tort Ecler

panacris
Recipe by
cca. 120 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca. 12 porții

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Apă 300 ml,
  • Ulei 150 ml,
  • Ouă 7 bucăți,
  • Făină alba de grâu 200 g.

Pentru cremă:

  • Lapte grăsime 1,5 % 100 ml,
  • Zahăr tos 9 linguri,
  • Praf de budincă cu aroma vanilie Dr. Oetker 2 plicuri,
  • Lapte condensat cu caramel 100 g,
  • Mascarpone 200 g,
  • Zahăr vanilinat Dr. Oetker 2 plicuri,
  • Esență de vanilie Dr. Oetker 1 linguriță.

Pentru decor:

  • Ciocolată menaj cca. 200 g,
  • Ulei de cocos 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit.

Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un aluat nici foarte gros nici foarte subțire. Astfel cantitatea de ouă poate fi variabilă în funcție de mărimea lor și tipul de făină.

Pe fundul unei forme de tort cu pereții detașabili, se trasează cu spritz-ul rotocoale de aluat. Separat într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se pregătesc gogoșelele.

Ambele două tăvi se pun la copt, în același timp în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 200 grade, până ce prind puțină culoare. Atenție nu se deschide ușa cuptorului în acest interval!

Între timp se preapară budinca, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se vor umple gogoșelele cu budinca de vanilie racită.

În budinca rămasă se adaugă, brânza mascarpone, laptele condensat caramel, esență de vanilie și zahăr vanilinat.

Se începe montarea tortului: peste blatul de ecler răcit, se adaugă un strat de cca. 2 cm din crema de caramel.

Gogoșele umplute cu budincă de vanilie, se așează peste stratul de budincă și apoi se acoperă cu restul de cremă, astfel încât gogoșelele umplute să fie acoperite integral.

Se lasă la rece cca. 2 ore. Urmează finalizarea tortului;) Gogoșelele rămase se așează artistic peste stratul de budincă, se ornează în fir subțire cu glazură de ciocolată și se ornează cu trandafirași din napolitane. Tortul se lasă la rece cca. 3 ore înainte de servire.

Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.