Pana Cristina Iuliana- Retete

Tort Paccheri cu carne

Avatar photo
Recipe by
cca. 80 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 6 porții
  • Provocarea „Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale”, m-a pus din nou la treabă. Am văzut undeva pe internet un filmuleț cu acest preparat și n-am rezistat.
  • Zmeul cel mare, când a văzut preparatul final, a spus, astă da un tort pentru băieți adevărați :D
  • Nu știți ce pierdeți dacă nu probați aceste condimente 100% natural, chiar m-au cucerit.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Carne tocată amestec vita-porc cca. 1000 g.,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ulei de masline,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Oregano Delikat 1 linguriță,
  • Condimente pentru chiftele 1 plic,
  • Bulion Panacris 500 ml,
  • Paste Paccheri sau Cannelloni (tuburi mari de paste) 500 g.,
  • Parmesan/cașcaval ras cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de măsline și apă. Între timp carnea tocată se asezonează cu condimentele pentru chiftele de la Delikat, sare, piper și oregano.
  • Apoi se adaugă la ceapa călită și se lasă la gătit la foc mic cca. 5 minute, amestecându-se încet, până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Se adaugă jumătatea din cantitatea totală de bulion și se amesetecă până ce se obține o pasta omogenă.
  • Într-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri din bulion, cât să acopere fundul, apoi se așează pastele, atenție nefierte, pe vertical, în picioare.
  • După ce s-a umplut vasul cu pastele nefierte, se adaugă amestecul de carne cu o linguriță sau chiar un poș, în fiecare paccheri.
  • La final se adaugă restul bulionului cât să acopere pastele și se dă la gătit cca. 35 minute la foc mediu, acoperit.
  • Spre finalul fierberii se poate adaugă, parmesan sau cașcaval ras, lăsându-se la gătit încă 5 minute neacoperit.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 809 times, 3 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.