Pana Cristina Iuliana- Retete

Tort Sacher

  • Un desert simplu, delicios, sățios și bine venit în ceas aniversar! 😉
  • Ceas aniversar vă întrebați? Daaa, azi împlinesc 9 ani de activitate în frumoasa familie a Bucătăras.ro Nu e un tort spectaculos, sincer nu stau prea bine la capitolul torturi 😉 dar sunt mândră de tortulețul meu simplu și delicios! 😉
  • După ce m-a tot documentat, am ales varianta lui Timea 😉 https://www.bucataras.ro/retete/tort-sacher-41701.html

INGREDIENTE:

  • Unt grăsime 85% , 90 g,
  •  Ciocolată neagră 90 g,
  • Zahăr tos 80 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină alba 80 g,
  • Pudră de cacao neagră 5 g ( 1 lingură cu vârf!),
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Dulceață de caise 1 borcan, cca. 375 g.

Glazura:

  • Cuvertură de ciocolată neagră 150 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ciocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde.
  • Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se încorporează. Ciocolata răcorită se adaugă în fir subțire în amestecul de unt și zahăr, amestecându-se ușor până ce se înglobează.
  • Apoi se adaugă gălbenușurile, unul câte unul. În crema de ciocolată și unt se adaugă făina și pudra de cacao, încoporându-se ușor.
  • Albușurile se bat separat într-un vas încăpător cu ½ linguriță de sare, până ce se obține o spumă pufoasă.
  • Spuma de albușuri se adaugă în aluatul de mai sus și se amestecă ușor până ce se înglobează și se obține un aluat omogen.
  • Compoziția se toarnă într-o formă, de cca. 17 cm, diametru, tapetată cu hârtie de copt, și se dă la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 50 minute la 140 grade.
  • După ce a trecut testul scobitorii, bllatul se scoate din cuptor și din formă și se lasă la răcit. După ce s-aa răcit, minim 1 oră, se taie blatul în două, eventual se nivelează partea de sus, dacă nu e drepată.
  • Dulceața de caise se încălzește, apoi cu jumătate din cantitate se unge prima foaie de blat, se așează a doua foaie, care se unge cu restul de dulceață.
  • Cuvertura de ciocolată se topește pe Bain-Marie, apoi se toarnă ușor peste tort, dinspre mijloc, nivelând rapid cu un cuțit lat.
  • Se glazurează și marginile tortului, apoi se dă la rece, pentru minim 2 ore, sau cel mai bine până a doua zi! 😉
  • Apoi se ornează după imaginația fiecăruia!
  • Spor și poftă bună!

(Visited 141 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.