Pana Cristina Iuliana- Retete

Tort Seherezada cu fructe de padure

panacris
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 50 min | Cook: cca. 25 min | Servings: cca. 12 portii
  • Eduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta 
  • Cunoscand-o pe Simona Callas, i-am spus ca, daca respecti toti pasii, n-are cum sa nu iasa bun.
  • Asa ca aceasta reteta e mai mult preparata de Eduard 😉 eu doar cu logistica, sfaturile, sustinerea si pozat-ul 😉 si nu in ultimul rand descrierea retetei 😉

INGREDIENTE:

  • Biscuiti Petite-Beure cu cacao cca. 350 g,
  • Dulce de leche, pe romaneste dulceata de lapte, sau lapte condesat cu aroma de caramel cca. 250 g, sau sos de caramel preparat acasa, reteta aici 😉
  • Unt grasime 80% cca. 200 g,
  • Oua 3 bucati,
  • Zahar brun cca. 75 g,
  • Frisca Meggle cca. 300 g,
  • Fructe de padure cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator.
  • Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul de caramel si untul, cubulete.
  • Atentie, e important ca toate sa fie la temperatura camerei.
  • Se mixeaza usor pana se obtine o crema omogena.
  • Apoi se mixeaza frisca, fara zahar, pana se obtine o crema pufoasa.
  • Urmeaza ansamblarea tortului: intr-un vas incapator, dreptunghiular, se aseaza folie alimentara, apoi un strat de biscuti, un strat de crema de caramel, un strat de frisca, apoi se repeta pana se termina compozitiile de crema.
  • Atentie, ultimul strat va fi de biscuiti. Se lasa la rece minim 3 ore sau mai bine pana a doua zi!
  • Tortul se poate orna cu frisca simpla, sau frisca amestecata cu o lingurita de cacao, sau si mai simplu cu jeleu de fructe de padure, ce vor balansa gustul dulce al desertului.
  • Spor si pofta buna! 😉

      

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.