Pana Cristina Iuliana- Retete

Tortellini cu brânză, conopidă și bacon

INGREDIENTE:
  • tortellini cu brânză 250 g,
  • conopidă 1 bucată mai micuță cca. 300 g,
  • frunze de oregano, busuioc, rozmarin uscate sau proaspete,
  • ulei de măsline,
  • cubulețe bacon 250 g,
  • mini mozzarella 250 g,
  • pesmet,
  • ouă 2 bucăți,
  • smântână 3-4 linguri.
MOD DE PREPARARE:
  • Conopida se desface buchețele, se spală, apoi se pune la fiert în apă clocotită, puțin sărată, împreună cu pastele tortellini, cca. 6 minute. L-am pus la treabă pe Multicoocker-ul Laurențiu Ionel ;). 
 
  • După ce s-au fiert al dente, se scot din apă, se pun într-un vas termorezistent, zdrobindu-se ușor conopida, pentru uniformizare. Bucățelele de bacon se prăjesc ușor, apoi se adaugă peste amestecul de conopidă și paste. 

  • Se asezonează de mirodenii, apoi se adaugă mingiuțele de mozzarella. Smântâna se bate cu ouăle și cu puțină apă în care au fiert conopida și pastele, apoi se toarnă peste preparatul nostru, încheindu-se cu un strat mărinimos de pesmet. 
  • Se dă la cuptor, în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 g. Simplu și gustos. 
  • Spor și poftă bună!  

 
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.