- Ooo, de când aveam în plan, această bundinca, specifică bucătăriei ungurești. S-a ivit ocazia, fiindcă laptele de țara nu s-a băut și am făcut brânzica din el.
 - Atentie: la orice comanda pe SanoVita adauga codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!” promotia e inca in vigoare! 
 
INGREDIENTE
- papardele ( adică paste late cu ou sau mai bine zis laște 😀 ) 250 g,
 - brânză de vaci 400 g,
 - zahăr pudră vanilinat după gust, cca 150 g,
 - zahăr vanilinat Bourbon 1 plic,
 - coajă de lămâie,
 - stafide SanoVita 100 g,
 - ouă 5 bucăți,
 - unt ptr uns tavă cca. 30 g,
 - lapte 50 ml.
 
MOD DE PREPARARE:
- Pastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, cca. 8 minute.
 - Între timp se amestecă brânzica cu zahărul pudra vanilinat, zahărul Bourbon, un praf de sare, coajă de lămâie, stafide și 4 ouă, până se omogenizează toate ingredientele.
 - Se pregătește o tavă termorezistentă, unsă cu unt și eventual pesmet ( eu nu am avut, am uitat că am avut o săptămână de snitzele :D)
 - Pastele se strecoară și se trec, rapid, sub un jet de apa rece.
 - Se așează un strat de paste, cremă de brânză și alt strat de paste.
 - Oul rămas se bate cu laptele și se toarnă peste preparat. Se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la foc mediu.
 - Poftă bună!
 
(Visited 526 times, 1 visits today)
				








