Pana Cristina Iuliana- Retete

Vargabeles – Budinca de paste cu branza dulce

panacris
Recipe by
cca. 65 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 8 portii
  • Ooo, de când aveam în plan, această bundinca, specifică bucătăriei ungurești. S-a ivit ocazia, fiindcă laptele de țara nu s-a băut și am făcut brânzica din el.
  • Atentie: la orice comanda pe SanoVita adauga codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!” promotia e inca in vigoare! 

INGREDIENTE

  •  papardele ( adică paste late cu ou sau mai bine zis laște 😀 ) 250 g,
  •  brânză de vaci 400 g,
  •  zahăr pudră vanilinat după gust, cca 150 g,
  •  zahăr vanilinat Bourbon 1 plic,
  •  coajă de lămâie,
  •  stafide SanoVita 100 g,
  •  ouă 5 bucăți,
  •  unt ptr uns tavă cca. 30 g,
  •  lapte 50 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Pastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, cca. 8 minute.
  • Între timp se amestecă brânzica cu zahărul pudra vanilinat, zahărul Bourbon, un praf de sare, coajă de lămâie, stafide și 4 ouă, până se omogenizează toate ingredientele.
  • Se pregătește o tavă termorezistentă, unsă cu unt și eventual pesmet ( eu nu am avut, am uitat că am avut o săptămână de snitzele :D)
  • Pastele se strecoară și se trec, rapid, sub un jet de apa rece.
  • Se așează un strat de paste, cremă de brânză și alt strat de paste.
  • Oul rămas se bate cu laptele și se toarnă peste preparat. Se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la foc mediu.
  •  Poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.