• Ooo, de când aveam în plan, această bundinca, specifică bucătăriei ungurești. S-a ivit ocazia, fiindcă laptele de țara nu s-a băut și am făcut brânzica din el.

INGREDIENTE

  •  papardele ( adică paste late cu ou sau mai bine zis laște 😀 ) 250 g,
  •  brânză de vaci 400 g,
  •  zahăr pudră vanilinat după gust, cca 150 g,
  •  zahăr vanilinat Bourbon 1 plic,
  •  coajă de lămâie,
  •  stafide 100 g,
  •  ouă 5 bucăți,
  •  unt ptr uns tavă cca. 30 g,
  •  lapte 50 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Pastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, cca. 8 minute. Între timp se amestecă brânzica cu zahărul pudra vanilinat, zahărul Bourbon, un praf de sare, coajă de lămâie, stafide și 4 ouă, până se omogenizează toate ingredientele. Se pregătește o tavă termorezistență, unsă cu unt și eventual pesmet ( eu nu am avut, am uitat că am avut o săptămână de snitzele :D) Pastele se strecoară și se trec, rapid, sub un jet de apa rece. Se așează un strat de paste, cremă de brânză și alt strat de paste. Oul rămas se bate cu laptele și se toarnă peste preparat. Se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la foc mediu.
  •  Poftă bună!
(Visited 125 times, 1 visits today)