Pana Cristina Iuliana- Retete

Vinete aperitiv

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 15 min | Servings: cca. 8 portii

Un aperitiv rapid, atunci când se anunță musafiri neașteptați sau Zmei înfometați 😉

INGREDIENTE:

  • Vânătă 1 bucată mare de cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de susan SanoVita 2 linguri,
  • Cașcaval  cca. 100 g,
  • Opțional:
  • Sos tzaziki a la Panacris 😉

MOD DE PREPARARE:

  • Vânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă.
  • După odihnă se spală feliile de vânătă sub jet rapid de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de susan sau orice fel de ulei aveți în bucătărie ( floarea soarelui, rapiță, măsline, struguri, in etc!)
  • Tigaia grill se încinge, se pun feliile de vânătă la gătit la foc rapid. Se întorc de pe o parte pe alta la un interval de cca. 5 minute, atât cât să capete aspect de grill, la final se adaugă feliile de cașcaval, cât să se încălzească 😉
  • Se servesc calde, ca atare sau cu sos de tzatziki.
  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.