• O cină ușoară de seară! Se pot adaugă și felii de bacon/șuncă, iar mozarella se poate înlocui cu cașcaval
  • P.S. Se pot prepara și la cuptor, timpii de coacere se ajustează în funcție de temperatura de gătire.

INGREDIENTE:

  • Vinete medii 2 bucăți,
  • Roșii mari 2 bucăți,
  • Mozarella cca. 200 g,
  • Ulei de măsline cca. 2 linguri,
  • Sare cu mirodenii provensale (busuioc, petale de levănţică, rozmarin, petale de gălbenele, salvie, maghiran, cimbru şi mentă) ) 1 lingură,
  • Busuioc uscat mărunțit1 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Vinete se spală și cu un cuțit ascuțit se taie în felii de cca. 1 cm, atenție cam de la două degete de cotor, se desface vânăta ca un evantai, se presară sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă, pe un blat de lemn puțin înclinat, ca să se scurgă lichidul amărui.
  • Între timp se feliază roșiile și mozarella.
  • Se ung feliile de vânătă cu ulei de măsline, cu ajutorul unei pensule, apoi se intercalează feliile de roșie și mozarella, dacă aveți frunze proaspete de busuioc la îndemână le intercalați și pe ele, n-am avut, așa că am presărat busuioc uscat mărunțit.
  • Se transferă vinetele împănate în vasul de ceramică al aparatului de gătit lent și sănătos CrockPot, se adaugă și eventuala zeamă lăsată de roșii, se mai stropesc cu puțin ulei de măsline.
  • Se conectează aparatul la o sursă de curent, se setează pe modul HIGH la 2 ore, se acoperă și lasă la gătit slow 😉
  • Spor și poftă bună!
(Visited 85 times, 1 visits today)