• De vreo săptămână Zmeul cel mic mi-a luat locul la butoane. Chiar se descurcă foarte bine și face cobinații super. Vă aduc o nouă rețetă a la Robert.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Vrăbioară de vită 500 g,

PENTRU MARINADĂ:

  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Sos de soia 1 lingură,
  • Ou 1 bucată,
  • Piper negru proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Piper alb măcinat ½ linguriță,
  • Amidon din porumb 1 lingură.

PENTRU LEGUME (STIR FRY VEGETABLES):

  • Ardei iute 1 bucată,
  • Usturoi 4 căței,
  • Morcov 1 bucată,
  • Broccoli 2 inflorescențe cca. 100 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Varză roșie cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de vită/vițel se taie fâșii subțiri.
  • Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute.
  • Legumele (ardeiul iute, ardeiul kapia, ceapa, varza roșie, morcovul) se curăță, spală, apoi feliază jullien sau după preferința fiecăruia.
  • Într-un vas cu apă clocotită se pun inflorescențele de broccoli și feliile de morcov la fiert cca. 5 minute, cât să se frăgezească, apoi se scot într-un vas cu apă rece, că se întrerupă efectul de fierbere.
  • Carnea marinată se pune la gătit în tigaia încinsă cca. 1 minute pe fiecare parte, la foc iute până ce se caramelizează, apoi se scoate din tigaie și se lasă la odihnă la loc cald.
  • În tigaie, peste sosul lăsat, se adaugă usturoiul și legumele feliate, gătindu-se cca. 2-3 minute la foc iute, amestecându-se continuu, până ce se frăgezesc.
  • Peste legumele crocante se adaugă bucățile de carne gătite, inflorescențele de broccoli și feliile de morcov fierte și  se  mai lasă la gătit cca. 1 minute până ce se întrepătrund gusturile.
  • Preparatul se servșete fierbinte simplu sau cu garnitura preferată, orez, paste, gnocchi.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 13 times, 1 visits today)