- De vreo săptămână Zmeul cel mic mi-a luat locul la butoane. Chiar se descurcă foarte bine și face cobinații super. Vă aduc o nouă rețetă a la Robert.
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Vrăbioară de vită 500 g,
PENTRU MARINADĂ:
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Sos de soia 1 lingură,
- Ou 1 bucată,
- Piper negru proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Piper alb măcinat ½ linguriță,
- Amidon din porumb 1 lingură.
PENTRU LEGUME (STIR FRY VEGETABLES):
- Ardei iute 1 bucată,
- Usturoi 4 căței,
- Morcov 1 bucată,
- Broccoli 2 inflorescențe cca. 100 g,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Varză roșie cca. 100 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ulei de măsline 3 linguri,
- Sare de mare 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- Carnea de vită/vițel se taie fâșii subțiri.
- Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute.
- Legumele (ardeiul iute, ardeiul kapia, ceapa, varza roșie, morcovul) se curăță, spală, apoi feliază jullien sau după preferința fiecăruia.
- Într-un vas cu apă clocotită se pun inflorescențele de broccoli și feliile de morcov la fiert cca. 5 minute, cât să se frăgezească, apoi se scot într-un vas cu apă rece, că se întrerupă efectul de fierbere.
- Carnea marinată se pune la gătit în tigaia încinsă cca. 1 minute pe fiecare parte, la foc iute până ce se caramelizează, apoi se scoate din tigaie și se lasă la odihnă la loc cald.
- În tigaie, peste sosul lăsat, se adaugă usturoiul și legumele feliate, gătindu-se cca. 2-3 minute la foc iute, amestecându-se continuu, până ce se frăgezesc.
- Peste legumele crocante se adaugă bucățile de carne gătite, inflorescențele de broccoli și feliile de morcov fierte și se mai lasă la gătit cca. 1 minute până ce se întrepătrund gusturile.
- Preparatul se servșete fierbinte simplu sau cu garnitura preferată, orez, paste, gnocchi.
- Spor și poftă bună!
(Visited 35 times, 1 visits today)
Category: