Pana Cristina Iuliana- Retete

Zamă de păstăi aită

  • Eiii, dilema ciorba sau supa, continua! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de suflet, rețete de vară! 😉

INGREDIENTE:

  • Păstăi (fasole galbenă) cca. 1000 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăti,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Ardei gras 1 bucată,
  • Morcovi 2 bucăti,,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat.

MOD DE PREPARARE:

  • Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți.
  • Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curăță morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă și se adaugă păstăile curățate și mărunțite.
  • După primul clocot, se asezonează de sare, se adaugă verdețurile tocate mărunt, boiaua de ardei dulce, usturoiul curățat și zdrobit, apoi se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute.
  • După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.