-
Chec din albușuri cu nucă, cacao și rahat
cca. 60 minINGREDIENTE: Albuș de ou 8 bucăți, Oțet aromatizat 1 linguriță, Zahăr tos 8 linguri, Făină albă de grâu 8 linguri, Zahăr vanilinat 1 plic, Praf de copt 1 plic, Nucă măcinată ( amestecată cu zahăr și scorțișoară) 4 linguri, Pudră de cacao 4 linguri, Rahat colorat cca. 300 g. Pentru glazură: Ciocolată neagră 100g, […]
Recipe by panacris -
Supă cremă din zarzavaturi
cca. 15 minINGREDIENTE: Ceapă galbenă 1 bucată, Morcov 1 bucată mare, Pătrunjel rădăcină 1 bucată, Păstârnac rădăcină ½ bucată, Țelină rădăcină 1 felie, Ulei de măsline 2 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat. MOD DE PREPARARE: Zarzavaturile se curăță apoi se taie grosier și se pun la fiert în cca. 2000 ml apă rece, […]
Recipe by panacris -
Guguluf aperitiv din dovleac
cca. 80 minDaaa, o altă provocare m-a adus din nou la ”butoane”. Mistery box challenge, continuă, deși inițiatoarea acestei provocări, Cerasela Badr El-Din cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, s-a retras probabil și mult ca sigur din motive personale, bine întemeiate. E o mare realizare că această provocare încă mai este în viață. Așa că revin […]
Recipe by panacris -
Ciorbă de cartofi cu bucățele din carne de porc
cca. 90 minAm spus da și în această lună provocării „Weekend cu spor”, o provocare inițiată de Stefania, cu al său blog http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html . Luna aceasta gazdă este Elena Bite si ne-a propus următoarele teme : – MANCARURI DE POST – http://leniass.blogspot.ro/p/mancaruri-de-post.html – SUPE – CIORBE – http://leniass.blogspot.ro/p/ciorbe-supe.html – DULCIURI – http://leniass.blogspot.ro/p/dulciuri.html Lista mea e lungăăăăă, sper să o onorez. Pentru început […]
Recipe by panacris -
Osso Buco a la Milaneze
cca. 130 minDupă vreo două încercări eșuate de Osso Buco, am urmărit pas cu pas rețeta lui Tavi, mă rog cu mici modificări, dar pot spune că în sfârșit mi-a reușit, asta și datorită lui Laurențiu-Ionel, alias aparatul Philips Multi Cooker, am redus și timpul de gătire de la 3 ore la cuptor, la 2 ore la […]
Recipe by panacris -
Pâinici umplute cu dulceață de gutui și brânză dulce
cca. 150 minDraga doamnă Lubița Iancu, mai bine cunoscută sub acronimul Lulu, ne-a invitat la o nouă provocare, din seria MisteryBoxChallenge, o provocare inițiată de minunată Cerasela Badr El-Din, Cutia Misterelor. Cutia va conține un număr de 7 până la 10 ingredinte, inculzând un ingredient vedetă, ce va da strălucire preparatului vostru. Preparatele voastre, citire de pe […]
Recipe by panacris -
Peltea din gutui
cca. 100 minINGREDIENTE: coji de gutui rămase, mai groase, de la curățarea gutuilor, cotoarele gutuilor, apă cca. 3000 ml, zahăr tos cca. 1000 g, vanilie, condimente pentru vine fiert de la Kotany ( scorțișoară, cuișoare, anason stelat, coji de portocale, ghimbir etc.). MOD DE PREPARARE: Cojile și cotoarele se pun la fiert într-un vas încăpător cu cei 2000 ml […]
Recipe by panacris -
Gutui murate
cca. 24 oreINGREDIENTE: Gutui 2000 g, Sare pentru murături cca. 8 linguri, Apă 2000 ml, Oțet din vin de 9 grade 500 ml, Boabe de piper, Foi de dafin, Cimbru uscat, Semințe de muștar cca. 2 lingurițe, Boabe de ienupăr, câte 1 ptr fiecare borcan, Cuișoare 2 ptr fiecare borcan. MOD DE PREPARARE: Gutuile se taie în […]
Recipe by panacris -
Vargabeles ;) Budincă de paste cu brânză dulce
cca. 80 minOoo, de când aveam în plan, această bundinca, specifică bucătăriei ungurești. S-a ivit ocazia, fiindcă laptele de țara nu s-a băut și am făcut brânzica din el. INGREDIENTE papardele ( adică paste late cu ou sau mai bine zis laște 😀 ) 250 g, brânză de vaci 400 g, zahăr pudră vanilinat după gust, cca […]
Recipe by panacris -
Budincă de dovlecei
cca. 60 minProvocarea „Weekend cu spor”, initiata de Stefania, continuăăăă. Draga de Iancu Lubita a fost gazda lunii septembrie. N-am reușit să vin în timp util cu rețeta, aleasă chiar de la începutul lunii septembrie din multitudinea de rețete minuntate de pe blog-ul: http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/. Minunată, rapidă și pe gustul Zmeișorilor 😉 Nah, am mai schimbat și adăugat câteva ingrediente, […]
Recipe by panacris