-
Brăduț dulce
cca. 180 de minNu știu în alte gospodării cum este, dar la noi, mereu se întâmplă să mai rămână câteva fursecuri, colțuri de prăjituri, de la Crăciun la Anul Nou. Pentru provocarea Dr Oetker, am adus un brăduț, bun de pus sub brăduț și savurat cu cei dragi. O rețetă din colecția nimic nu se aruncă, totul se […]
Recipe by panacris -
Pene, curcan, praz și ciuperci
După atâtea preparate grele savurate la masa de Crăciun, am adus o rețetă simplă, sănătoasă și gustoasă, mai ales că am gătit-o în vasul Zepter;) un vas minunat care păstrează textura ingredientelor și economisește energie;) INGREDIENTE: Praz partea albă 1 bucată, ceapă verde 2-3 bucăți, ceapă galbenă ½ bucată, ardei kapia ½ bucată, […]
Recipe by panacris -
Piept de porc fiert în zeamă de varză
cca. 24 ore”De ce „Weekend cu spor” ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi….” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu […]
Recipe by panacris -
Prăjitura Budapesta
Tare greu m-am mobilizat să prepar acesată minunată prăjitură. Anul acesta nu am mai putut-o rata, deoarece am descoperit budinca de fistic de la Dr. Oetker. Așa am gustat prima oară în viața mea acum vreo 40 de ani, în Maramureș, la mătușa mea prăjitura Budapesta, aromată cu cremă de fistic 😉 […]
Recipe by panacris -
Guguluf din albușuri, cu cacao, stafide și lămâie confiat
cca. 50 minTare bine m-am împrietenit cu acest fel de preparat, care nu a dat greș niciodată, de când l-am descoperit. Rapid, simplu și delicios. Totul e să aveți răbdare și să urmați pașii rețetei întocmai. INGREDIENTE: albuș de ou 10 bucăți, sare iodată 1 praf, oțet 1 linguriță, zahăr tos 10 linguri cu vârf, […]
Recipe by panacris -
Foi fragede umplute cu cremă de lămâie
cca. 24 oreO altă prăjitură minunată din caietul de rețete al mamei, prăjitura cu foi fragede, umplută cu orice cremă doriți. Tot am ”fugit” de coptul foilor pe dosul tăvii, dar acum numai mi se mai pare așa de complicat, asta dacă respecți toți pașii indicați în rețete. De data asta am ales crema de lămâie, ca […]
Recipe by panacris -
Fursecuri fragede cu vanilie și portocale
O nouă provocare, o nouă rețetă de fursecuri delicioase și fragede cu vanilie și aromă de portocale, preparate pentru Mos Craciun în cadrul campaniei de iarnă a lui ”Dr. Oetker care îmbie pe toată lumea să intre într-o lume de sărbători altfel, într-o lume de prajituri. Anul acesta, povestea sărbătorilor este într-adevăr povestea […]
Recipe by panacris -
Fursecuri cu ciocolată
cca. 60 minEchipa Dr Oetker, m-a invitat șă continui povestea prăjturilor preparate în casă. Spiridușii, încă n-au apărut cu produsele lor, dar scotocind în cămara mea, am găsit destule resurse pentru prepararea celor mai delicioase fursecuri cu ciocolată. De data asta m-am inspirat de la prietena mea dragă Gaby Duceag, rețeta o găsiți aicihttp://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-spritate-cu-ciocolata-67492.html Data viitoare […]
Recipe by panacris -
Cornulețe de post
cca. 55 min.O rețetă simplă din caietul de prăjituri al mamei-soacre, cu ingrediente ce sigur se găsesc în cămara voastră. Bune, fragede și de post;) INGREDIENTE: Bors de putină 1 cană, ( dacă nu aveți borș la îndemână, se poate înlocui cu apă și 2 linguri de oțet într-o cană). Drojdie uscată 1 plic, Sare iodată […]
Recipe by panacris -
Cornulețe cu nucă
cca. 125 min.Am poftit la cornulețele Claudiei 😉 Mai bine zis @http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/ Zis și făcut 😉 Buneeeeeeeeeeeeee, tare buneeeeeeeee;) INGREDIENTE: Făină albă din grâu cca. 400 g, Unt grăsime 65% cca. 250 g, Zahăr tos cca.160 g, Miez de nucă măcinat cca. 160 g, Ouă 1 bucată Gălbenuș de ou 2 bucăți, Sare iodată 2 g, Praf […]
Recipe by panacris