Pana Cristina Iuliana- Retete

Chiftele aplatizate din dovlecei

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 30 min | Servings: 12 porții
  • Provocarea Weekend cu spor, inițiată de  Stefania Anastasiu continuăăă!!!
  • Această lună e găzduită de sensibila LauraMariaDin, cu al ei blog, http://lauradin.blogspot.ro/ , unde ne-a oferit o gamă variată de apertive, mâncăruri cu carne și dulciuri 😉
  • Cum poate deja m-ați remarcat, eu sunt fan aperitive, n-am putut rata acest aperitiv tare fain și pe gustul tuturor 😉 Am plecat de la idee Laurei, dovlecei pane cu sos tzatziki 😉 Sper să fie ok ? E cam tot pe acolo 😀
  • P.S. Am găsit o recuzită super în casa bunicilor, acele farfurii de tablă, cu care am crescut și omuleți din lemn 😉

INGREDIENTE:

  • Dovlecei cca. 800 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
  • Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat  ½ lingură,
  • Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.

PENTRU SOS:

  • Smântână  cca. 4-5 linguri,
  • Castravete proaspăt 1 bucată medie,
  • Usturoi 2 căței,
  • Telemea de oaie rasă cca. 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se radpe răzătoarea fină 😉 Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano 😉
  • Dovleceii rași se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă.
  • Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen.
  • Se asezonează de sare și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.
  • Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte.
  • Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie.
  • Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca dulce, pudrate cu zahăr  sau ca aperitiv lângă un sos din smântână, castraveți și usturoi.
  • Spor și poftă bună!
  • P.S. Sosul de smântână, castraveți și usturoi e chiar simplu de preparat 😉 Castravetele se spălă, apoi se dă pe răzătoarea fină, se adaugă în smântână, împreună cu usturoiul , de asemenea ras mărunt 😉 se asezonează cu telemea de oaie,rasă.

 

 

 

Category:

3 Reviews

  1. Laura Din

    Delicioase! <3 Multumesc! :*

    Star
  2. panacrispanacris

    Laura, super buneeee! Mai ales sosul de smântână 😉 Mulțumesc pentru idee! :-*

    Star
  3. Cristina

    cat de mult imi plac!!! As veni la tine 😉

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5