Pana Cristina Iuliana- Retete

Friptură din carne de struț

panacris
Recipe by
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 180 min | Servings: cca. 4 porții

 

INGREDIENTE:

Pulpă inferioară din carne de struț cca. 650 g,

Pentru marinadă:

Ulei de măsline cca. 50 ml,

Bere 500 ml,

Piper colorat,

Cimbru,

Foia de dafin,

Sos de soia cca. 1 lingură,

Muștar aromat cu zmeură cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

Din sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează.

Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se completează cu bere, se condimentează cu mirodeniile de mai sus, se acoperă apoi se lasă la rece cca. 2 ore sau mai bine până a doua zi.

Carnea condimentată se scoate din baiț, se scurge, apoi se pune la gătit într-un vas termorezistent la cuptor la foc mic, cca. 100 grade, cca. 180 minute.

Fripura se servește caldă sau chiar rece cu garniturile preferate. Spor și poftă bună.

2 Reviews

  1. Sidy

    Hmmmmm….ce bine arata !
    Ma bucur mult ca a fost pe gustul vostru….deci putem repeta experienta.
    Si zici ca ficatul a …disparut urgent ? Inseamna ca a fost tare gustos ?
    Are vre-un gust aparte ?
    Sa va fie de bine si sa fiti sanatosi !

    Star
  2. panacrispanacris

    Multumesc Sidonia. Da, are un gust mai catifelat si delicat. Multumesc pentru ajutor.

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5