Pana Cristina Iuliana- Retete

Pilaf cu urzici și ciuperci

panacris
Recipe by
cca. 55 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 8 porții

Tot în urma provocării Weekend cu spor, am descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti urzicile, pilaf cu urzici și ciuperci 😉 Mi-a rămas pe retină, și nu se putea să nu testez. Chiar mi-a plăcut, sper să fie și pe placul Zmeișorilor 😉 Dar o să rămână în meniul de post, de fapt în meniul de primavera 😉

INGREDIENTE:

  • Urzici cca. 300 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Morcov 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri,
  • Orez cca. 200 g,
  • Apă rece 600 ml,
  • Ciuperci champignon brune 2 bucăți mari, cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Verdeață.

MOD DE PREPARARE:

  • Urzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi 😉
  • Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă, cca. 10 min la foc mic, acoperit.
  • Între timp se spală ciupercile și morcovul, apoi se toacă mărunt.
  • După ce ceapa a devenit translucidă, se adaugă ciupercile, morcovul și orezul, se completează cu apă și se lasă la gătit, la foc mediu semicoperit.
  • După ce s-a gătit orezul, se adaugă urzicile tocate mărunt, se mai adaugă apă, dacă este necesar, se lasă la fiert cca. 5 minute la foc mediu neacoperit, amestecându-se ca să nu se lipească orezul.
  •  
  • Apoi se asezonează de sare, piper și verdeață.
  • Pilaful se servește ca atare, cald, cât și rece, alături de o salată de sezon.
  • Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5