-
TRADITIE SI GASTRONOMIE ROMANEASCA AUGUST 2015
Ehei, iată că am ajuns la start;) Pentru prima oară în activitatea mea de blogger culinar, voi fi gazda lunară a provocării Traditie si gastronomie romaneasca, lansată de Gina Bradea. Bucătăria tradițională românească este foarte sățioasă, savuroasă, încărcată cu multe bucate alese, majoritatea preparate din carne (porc, vită, pasăre, miel, vânat sau pește) dar și legume, […]
Recipe by panacris -
Prăjitura Rudy
cca. 80 minAm acceptat o nouă provocare, Weekend cu spor, promovată de Stefy, alias http://stefyharnicutza.blogspot.ro/. Luna aceasta gazda a fost Lili, http://liligospodini.blogspot.ro/. Printre bunătățile oferite spre testare a ajuns la această minunăție;) http://liligospodini.blogspot.ro/2014/06/prajitura-rudy.html. Vin și eu cu varianta mea, ce nu diferă prea mult, dar vă asigur că e la fel de gustoasă;) INGREDIENTE: Pentru […]
Recipe by panacris -
LUNA LUI CUPTOR
Gazda lunii IULIE în provocarea lansată de Gina Bradea, adică: http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/, este draga de Margareta Cismasiu cu minunatul blog: http://margaretacismasiu.blogspot.ro/. Aduc în continuare tradiții și obiceuri românești, știute sau neștiute din luna lui cuptor. Sper să vă încânte noul meu articol. 1 Cuptor Cosmandinul şi Ana-Foca se celebrează în această zi, pentru a fi feriţi de boli, foc, […]
Recipe by panacris -
MÂNCARE DE CASTRAVEȚI MURAȚI CU CARNE DE PORC
MÂNCARE DE CASTRAVEȚI MURAȚI CU CARNE DE PORC Gazda lunii IULIE în provocarea lansată de Gina Bradea, adică : http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/, este draga de Margareta Cismasiu cu minunatul blog: http://margaretacismasiu.blogspot.ro/De data asta, primează o rețetă faină. Articolul cu informații privnid tradițiile și obiceiurile din luna lui cuptor, urmează 😉 Provocarea http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/, m-a pus […]
Recipe by panacris -
Briose cu cacao
BRIOSE CU CACAO Vroiam ceva rapid, simplu, fără foaie de copt, că tocmai s-a gătat 😀 și am găsit bunăciunile astea pe pagina Laurei, by Laura, Lorra sau ByLaura 😉http://www.bucataras.ro/retete/briose-cu-cacao-66252.html,citit și făcut 😉 Super faine, mulțumesc pentru inspirație, erau de prea mult timp pe lista de așteptare 😉 Au ieșit 18 bucăți ;), mult mai […]
Recipe by panacris -
PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ
PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ INGREDIENTE: Ouă de găină 8 bucăți, Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri, Făină albă de grâu 000, 8 linguri, Praf de copt 1 plic, Oțet aromat de căpșuni 1 lingură, Sare iodată 1/2linguriță, Zmeură proaspătă 200 g, Rubarbă 200 g, Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau […]
Recipe by panacris -
PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI BRUNE
Gazda lunii IUNIE în provocarea lansată de Gina Bradea, adică : http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ , este draga de Sidonia cu minunatul blog: În bucătăria lui Sidi: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/06/provocarea-traditie-si-gastronomie.html. Pe lângă articolul lunii lui Cireșar, aduc pe ultima sută de metri o plăcințele umplute cu carne și ciuperci 😉 P.S. Coșulețul e marcă Panacris 😉 PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI BRUNE PENTRU BLAT […]
Recipe by panacris -
Brioșe aperitiv cu cuș-cuș, carne, porumb și multe legume
cca. 45 minCu această rețetă particip la Provocarea Weekend cu spor,a cărei inițiatoare este @Ștefania Anastasiu, iar în această luna gazdă este Maria Udrea alias Merișor, http://merisor67.blogspot.ro/p/salate.html. Draga de ea ne-a propus pentru provocare să pregătim ce dorim din Aperitive, Salate și Dulciuri. Am ales rețeta de brioșe aperitiv cu cuș-cuș și carne. Nah, am schimbat un pic rețeta, […]
Recipe by panacris -
Prepelițe în foi de viță
Datorită provocării lui +Gina Bradea, am redescoperit aroma savuroasă a cărnii de prepeliță. Sunt bucuroasă că am achiziționat carne de prepeliță de la ferma de prepelite japoneze din Fundeni http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ . Mulțumesc Mihai Dumitru https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania?fref=ts, pentru livrarea rapidă și în deplină siguranță alimentară. Totodată vă invit la concurs, puteți câștiga 120 de ouă de prepeliță foarte, foarte proaspete, accesați link-ul […]
Recipe by panacris -
PRĂJITURĂ DIN ALBUȘURI CU ZMEURĂ
cca. 40 minINGREDIENTE: Albuș de ou 1 cană, cca. 7 bucăți, Îndulcitor GreenSugar 100 g, Făină albă de grâu 1 cană, Praf de copt cu șofran 1 plic, Oțet de căpșuni 1 lingură, Sare iodată 2 g, Pudră de cacao 3 linguri, Zmeură proaspătă o cană. MOD DE PREPARARE: Albușurile se bat energic cu un praf […]
Recipe by panacris