• Cel mai rapid și simplu mod de a găti ciolanul de porc. Bineînțeles că iar am avut un ajutor important din familie, Laurențiu-Ionel, MultiCoocker-ul din Casa Zmeilor 😉, care de altfel este cam veteran, are vreo 7-8 anișori 😉.

INGREDIENTE:

  • Ciolan de porc cu os 1 bucată cca. 1200 g,

Pentru uns:

  • Dulceață de prune picantă 1 lingură,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Cimbru măcinat ½ linguriță,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boabe de ienupăr 4 – bucăți,
  • Chimen semințe 1 /2 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Bere neagră cca. 330 ml.

MOD DE REPARARE:

  • În primul rând ne ocupăm de marinată.
  • Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de ienupăr și cimbrul până ce se omogenizează ingredientele.
  • Ciolanul se spală apoi se tamponează și se unge cu marinata pe toate părțile. Apoi se așază în vasul aparatului de gătit Multicoocker, se programează aparatul la programul FRY pentru cca. 30 minute la 180 grade cu capacul deschis, rotindu-se din când în când. După ce s-a rumenit pe toate părțile se adaugă berea și se lasă la gătit, pe programul Bake încă cca. 60 minute la 150 grade, cu capacul închis.
  • Ciolanul se servește cu garnitura preferată (varză, cartofi, pâine, salate, murături etc) în cazul nostru cu găluște din pâine stil nemțesc.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 19 times, 1 visits today)