• Pentru că-mi place să improvizez am testat această combinație.
  • Simplă și gustoasă!
  • Super bună o recomand cu încredere😉

INGREDIENTE:

  • Piept de curcan filetat cca. 600 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Cimbru uscat 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 200 ml,
  • Dulceață de afine a la Panacris cca. 3 linguri,
  • Dulceață de ceapă a la Panacris cca. 3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele pentru marinadă și se lasă la rece minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.
  • A doua zi bucățile de carne se așează într-un vas termorezistent, eu am ales să le gătesc la CrockPot, din cauză de timp și supraveghere 😀 Aparatul de gătit slow, se setează la programul HIGH ptr cca. 4 ore, se adaugă carnea cu marinadă cu tot apoi se pune capacul și se lasă la gătit lent.
  • După cele 4 ore se adaugă cele două feluri de dulceață și se mai lasă la gătit încă minim 2 ore, în funcție de carne, eu am avut curcan de țară :D, se mai lasă la gătit sau nu.
  • Carnea se servește simplă cu sosul obținut sau cu garnitura preferată (cartofi, orez sau legume!).
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 14 times, 1 visits today)