-
Prepelițe cu ananas și ciuperci
225 minINGREDIENTE: Prepelițe 5 bucăți, cca. 1000 g, Ananas proaspăt 1 bucată, Ceapă verde 3-4 fire, Ardei kapia 1 bucată, Ulei de măsline 2 linguri, Ciuperci champignon cca. 300 g, Sare de mare, Boia de ardei dulce, Piper proaspăt macinat, Frunze de salvie 3-4 bucăți, Sos de soia 2 linguri, Sos wortchester 1 lingură, Vin […]
Recipe by panacris -
Chec aperitiv cu pui, șuncă, ciuperci și legume
90 minINGREDIENTE: Piept de pui dezosat 1 bucată, Vin alb demisec 1 pahar, cca. 250 ml, Sos de soia 2 linguri, Mălai 2 linguri, Piper proaspăt măcinat, Boia de ardei dulce, Muguri de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan, Bambus conservat ½ borcan, Ghimbir ras ½ linguriță. Șunculiță țărănească 100 g, Cașcaval ras 100 […]
Recipe by panacris -
Clătite aperitiv cu pui, ciuperci, bambus și muguri de fasole
40 minINGREDIENTE: Pentru clătite: Ouă 2 bucăți, Apă minerală 500 ml, Ulei de floarea soarelui 1 lingură, Sare un praf, Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,). Pentru umplutură: Piept de pui dezosat 1 ½ bucată, Vin alb demise 1 pahar, cca. 250 ml, Sos de soia 2 linguri, Mălai 2 linguri, Piper proaspăt […]
Recipe by panacris -
Clătite bănățene
60INGREDIENTE: Pentru clătite: Ouă 2 bucăți, Apă minerală 500 ml, Ulei de floarea soarelui 1 lingură, Sare un praf, Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,). Pentru umplutură: Brânză de vaci 300 g, Zahăr pudră 200 g, Ou 1 gălbenuș, Coajă de lămâie, Esență de vanilie Dr. Oetker ½ linguriță, Esență de lămâie […]
Recipe by panacris -
Prăjitura Valurile Dunării
70INGREDIENTE: Pentru blat: Ouă 8 bucăți, Zahăr tos 350 g, Zahăr vanilinat 2 plicuri, Ulei de rapiță 350 ml, Lapte 350 ml, Praf de copt 2 plicuri, Oțet ½ linguriță, Sare iodată 1 praf, Coajă de lămâie, Făină albă de grâu 700 g, Pudră de cacao 3 linguri, Vișine fără sâmburi, congelate cca. 300 […]
Recipe by panacris -
Ciorbă cu carne afumată, perișoare și zeamă de varză
cca. 115 minINGREDIENTE: ceapă galbenă 1 bucată, morcov 1 bucată, păstârnac ½ bucată, pătrunjel rădăcină ½ bucată, țelină rădăcină 1 felie cca. 50 g, ardei kapia roșu 1 bucată, praz ½ bucată, ulei de floarea soarelui 2-3 linguri, carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g, carne de porc bucățele cca. 300 g, foaie de dafin […]
Recipe by panacris -
Prăjitură răsturnată cu portocale
cca. 60 minINGREDIENTE: Ouă 5 bucăți, Unt grăsime 85% 200 g, Făină albă de grâu 200 g, Zahăr tos 200 g, Apă de trandafiri 1 linguriță, Amestec de ghimbir și portocale DeLuxe ½ linguriță, Sare iodată 1 praf, Esență de vanilie ½ fiolă, Portocale 2 bucăți, Zahăr tos pentru caramelizat 100 g, Miez de nucă cca. 50 […]
Recipe by panacris -
Pastramă din mușchiuleț de porc
Am tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar materia de bază, adică, carnea 😀 restul ingredintelor sunt mereu prezente în dulapul cu mirodenii, dar mereu carnea se achiziționa pentru altfel de preparate. Când am cumpărat carne pentru grătar, am vrut mușchiuleț, dar la […]
Recipe by panacris -
Rulouri din carne de mânzat
O ediție reviziuită a rulourilor din carne de mânzat. Ușor, ușor o să mă împrietenesc cu carnea de mânzat 😉 INGREDIENTE: Carne de mânzat feliat subțire ( snițel) 16 bucăți, Sare iodată, Piper proaspăt măcinat, Muștar cu busuioc 4 linguri, Bacon 16 bucați, cca. 200 g, Castraveți acri 4 bucați, Ulei de măsline, Cleme pentru […]
Recipe by panacris -
Curcan cu portocale, legume și ghimbir
INGREDIENTE: Bucățele de curcan cca. 600 g, Ceapă galbenă 2 bucăți, Apio 2 tije, Ardei gras roșu ½ bucată, Portocale 2 bucăți, Ghimbir rădăcină rasă după gustul fiecăruia, Ulei de măsline 1-2 linguri, Sare iodată 1 linguriță, Piper proaspăt măcinat 1 praf, Condiment portocale și ghimbir de la DeLuxe ½ linguriță, Condiment portocale și […]
Recipe by panacris