Sărbătorile continuă! Cadourile, brăduțul, prăjiturile aromate, mâncărurile savuroase încă ne mai ademenesc. #Asevi si #SanoVita îmi sunt alături mereu, nu mă lasă niciodată la greu! Multumesc pentru provocările minunate în anul ce tocmai se incheie! Anul care vine să ne găsească tot așa, împreună! #morethanpub, #asevi, #sanovita
O noua experienta, o alta provocare
Carte de Retete si Retete Dr. Oetker, m-au provocat sa particip in campania Împarte ceva bun făcut de tine;) M-am conformat si in prima etapa am castigat un loc din grupa cursului intensiv de macarons, sustinut de Olguta Oana si HORECA SCHOOL FRIENDS. M-am bucurat foarte tare si am asteptat cu mare nerabdare ziua aceasta! Multumesc Olguta Oana si mamei tale pentru toate sfaturile si indrumarile 😉 Aaa si cel mai fain, m-am inatalnit si cu Crețu Veronica, o prietena dragă, care a venit cu mare entuziasm tocmai din Timișoara, cu care am si facut echipa, alaturi au fost si Barsan Cristina si Sorin
😉 Sper ca inca mai am tinere de minte :d
😉Mihaela Negrescu si Andreea Dianu ma bucur ca ne-am revazut!
😉 A fost minunat, cele 8 ore de curs, au trecut rapid,nah, cu mici dureri de picioare și spate
😉 dar minunatele delicioșenii au compensat aceste mici probleme. Aaaa, cel mai important în afară de imagini, cred că sunteți curioși să aflați ce minunății s-au creat in laboratorul de prajiturie HORECA SCHOOL FRIENDS alaturi de Olguta Oana
😉 Macarons cu zmeura. Macarons cu fistic,
Macarons Mojito ( aici au fost două variante, cu ganaj de mentă si rom, iar a doua ganaj de mărar cu vodkă 😉 Hmmm, sună interesant, așa-i? , așa, apoi am continuat cu Macarons cu busuioc și zmeură, Macarons exotic, Macarons cu lămâie și bonus, Macarons cu nucă de cocos și lime, Macarons cu fructul pasiunii și ciocolată de lapte😉 Ce să mai zic, la noapte voi visa doar coji de macarons cu un picioruș reușit
😉
O noua provocare, Zepter!
Daaa, am fost tare emotionata, dar totul a decurs foarte bine, si se pare ca a inceput sa-mi placa 😉 Am gatit alaturi de prietenii Zepter International Romania chiar la ei acasa 😉 https://www.facebook.com/events/2034022756886223/ Multumesc Monica Stoicescu pentru invitatie si increderea acordata! 😉 A fost un mic dejun, prelungit, brunch, cum i se spune mai modern, acum, alături de #MonicaStoicescu, manager de vanzari Zepter. Am preparat și bineînțeles degustat: fresh din fructe proaspete, presate la rece, apoi o omletă sănătoasă, preparată din albușuri de ou și verdețuri de sezon, miniclătite din porumb, cu dulceață de bacon 😀 ( o saaduc si reteta repejor!) și nu în ultimul rând, noua mea revelație, humus din naut și sfeclă 😉 Multumesc si familiei Stoicescu, Clementina Stoicescu si Valentin Alexandru Stoicescu pentru sustinere si mai ales pentru poze, culmea, am uitat aparatul foto acasa 😀 Culmea Clementina Stoicescu a probat pentru prima oara nautul, de fapt humusul 😉 si chiar daca n-a avut aroma de coaste, l-a acceptat 😉 Daa, mai trebuia un pic de sare, altul mai vroia usturori, dar una peste alta sunt multumita. Iar tombola a incununat cu mare succes evenimentul! Multumesc Monica Stoicescu si Zepter International Romania.
Weekend cu spor continua! A sosit și parada!
”De ce „Weekend cu spor” ? „Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi….” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea.
Intre timp provocarea a fost preluata de draga si harnica Strumfii Alina Bucatar cu al sau blog minunat: https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/ și în acelși timp s-a innoit, in afara de cele trei sectiuni, s-a intiat o noua sectiune, reteta de suflet.
Recunosc, că în ultimele două luni nu prea m-am ținut de treabă, timpul și anumite evenimente mi-au fost potrivnice.
Acum sper că voi face față cu brio provocării luna aceasta;) Am analizat, blog personal, și am ales secțiuni intersante, și sper ca la îndemâna tuturor.
Așa că am propus următoarele secțiuni:
http://retete.panacris.ro/recipe_type/aperitive/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/fel-principal/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/dulciuri/.
Iar pentru rețeta de suflet:
Prajitura copilariei, nelipsita de sarbatori, chiar si anul acesta!
http://retete.panacris.ro/recipes/isler-cu-crema-de-nuca/
Spor la treaba fete minunate si harnice.
Multumesc pentru intelegere, vizavi de intarziere. 😉
Am revenit și cu parada minunată. Mulțumesc fetelor pentru participare!
Draga de Strumfii Alina, a preparat nu una, ci patru rețete. Mulțumesc.
https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2018/04/banana-bread.
htmlhttps://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2018/04/franzela-umpluta.
https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2018/04/pitute-cu-iaurt.
https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2018/04/prajitura-cu-nuca.html
Diana Nicoleta Anton nu are blog sau site culinar, dar gătește mult și tare bine. Și draga de ea a preparat șapteeeee rețete din categoriile propuse de mine. 😉 Mulțumesc tare mult pentru încredere.
Chec aperitiv Cheescake cu fructe de pădure
Chiftele aplatizate din dovlecei Franzelă umplută Mâncare de ardei copt
Tochitură Vargabeles
Scumpa și fragila Laura Din, a preparat un minunat pate din ficat de pui
http://lauradin.blogspot.ro/2018/04/pate-din-ficat-de-pui.html
Iar așa pe ultima sută de metri, neobosita Margareta Cismașu, a adus un chec din albușuri, cu bombonele, nuci și alune. Faină varianta ta 😉 O să o probez și eu.
https://margaretacismasiu.blogspot.ro/2018/04/chec-din-albusuri-cu-bombonelenucialune.html
Mulțumesc tare mult pentru participare fetelor. Stiu ca timpul e pretios pentru toate, mai ales că acum a sosit și primăvara/vara drăguța de ea. Respect și spor în tot ce faceți. :-*
P.S. Luna abia a început, aștept și rețete întârziate ( cunosc eu pe cineva 😀 :)))
Am revenit si cu rezultatele provocării weekend cu spor ;)
De ce „Weekend cu spor” ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și rețete noi….”
Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor.
Ei am revenit din nou ca și gazdă, Ștefania s-a retras un pic, iar fetele nu vor să se piardă această frumoasă provocare, așa că luna aceasta vă propun o listă simplă, poate chiar repetativă, dar cred că suficient de largă pentru toate gusturile:
- Aperitive http://retete.panacris.ro/recipe_type/aperitive/
- Salate http://retete.panacris.ro/recipe_type/salate/
- Dulciuri http://retete.panacris.ro/recipe_type/dulciuri/.
Recunosc că m-a prins un pic nepregătită nou regulă pentru Rețeta de suflet. Sunt o multitudine de rețete cu suflet, postate, de fapt chiar fiecare în parte are o poveste, o aminitre, o provocare, o curiozitate, o plăcere.
Pot să spun că m-am îndrăgostit iremediabil de prăjitura Snickers, http://retete.panacris.ro/recipes/1873/. Este o prăjitură sățioasă și generoasă ca și cantitate. Nu e mare filosofie, doar răbdare și puțină îndemânare. Spor și succes!
Desigur puteți proba și testa oricare dintre rețetele de pe http://retete.panacris.ro/
Așa si fetele au probat câteva rețete din panoplia Panacris 😉 Mulțumesc pentru încredere 😉
Alina Strumpi Bucătar, a încercat nu una, ci trei, rețete Panacris, ceea ce mă măgulește în orgoliul propriu 😉 Mulțumesc Alina.
https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2017/09/tort-rapid-cu-fructe
htmlhttp://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2017/09/prajitura-cu-foi-fragede-umpluta-cu.html
https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2017/09/budinca-de-paste-cu-branza-dulce.html
Draga doamnă Lulu, Iancu Lubita, a adus două rețete minunate 😉
https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/09/foitaj-cu-nuca-si-gem.html#
https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/09/guguluf-aperitiv-cu-dovleac
Elena Bite, m-a onorat cu rețeta de suflet 😉 Super fain arată, că de gust nu știu, trebuie să ajung la sursă să degust, apoi să dau verdictul 😉
Mulțumesc Elena :-* http://leniass.blogspot.ro/2017/09/prajitura-snikers.html?spref=fb
Și nu în ultimul rând, gingașa de Laura, și-s rupt din timpul ei prețois și a preparat câteva brioșe minunate cu ciocilată și zmeură 😉
http://lauradin.blogspot.ro/2017/10/briiose-cu-ciocolata-si-zmeura.html
Iar Laura Sb, s-a încumentat să prepare cornulețele gragede cu nucă, ce se pare că au fost pe placul puiului de Laura.
Multumesc pentru încredere Laura 😉
https://casutalaurei.ro/cornulete-cu-nuca/
Multumesc doamnele mele pentru prezență și efortul depus 😉 Mulțumesc pentru provocare. Și, încă un mulțumesc pentru faptul că am întârziat postarea defilării și că ați avut multă răbdare 😉
P.S:
Monica Horoiu pe a doua ultima sută de metri :d a adus o minunată salată de cartofi. Minunată idee o să o valorofic și eu. Mulțumesc Moni :-*
https://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2017/10/salata-de-cartofi-cu-sos-de-mustar.html
Provocarea Weekend cu spor, continuă!
De ce „Weekend cu spor” ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și rețete noi….”
Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor.
Ei am revenit din nou ca și gazdă, Ștefania s-a retras un pic, iar fetele nu vor să se piardă această frumoasă provocare, așa că luna aceasta vă propun o listă simplă, poate chiar repetativă, dar cred că suficient de largă pentru toate gusturile:
- Aperitive http://retete.panacris.ro/recipe_type/aperitive/
- Salate http://retete.panacris.ro/recipe_type/salate/
- Dulciuri http://retete.panacris.ro/recipe_type/dulciuri/.
Recunosc că m-a prins un pic nepregătită nou regulă pentru Rețeta de suflet. Sunt o multitudine de rețete cu suflet, postate, de fapt chiar fiecare în parte are o poveste, o aminitre, o provocare, o curiozitate, o plăcere.
Pot să spun că m-am îndrăgostit iremediabil de prăjitura Snickers, http://retete.panacris.ro/recipes/1873/. Este o prăjitură sățioasă și generoasă ca și cantitate. Nu e mare filosofie, doar răbdare și puțină îndemânare. Spor și succes!
Desigur puteți proba și testa oricare dintre rețetele de pe http://retete.panacris.ro/
O nouă lună, o nouă provocare de weekend cu spor
O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Lubita Iancu este gazdă în această lună, https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/07/weekend-cu-spor-luna-august.html
Draga de Lulu ne-a propus, urmatoarele categorii
–MANCARURI CU LEGUME
–SUPE
-ALTE DULCIURI.
Eu mi-am ales câteva rețete, printre care acestă supă cremă comună înnobilată cu fructe de mare. Reteta aici:http://retete.panacris.ro/recipes/supa-crema-de-cartofi-cu-fructe-de-mare/
Spor și poftă bună!
Un nou set de retete in provocarea Weekend cu spor
O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Luna martie a fosta gazda Oana Durican, cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/ . Luna aceasta ne-a propus retete de post, cu pește și ciocolată. Eu mi-am ales câteva rețete, ciorba de lobodă și cartofi, mâncare de ardei copți, pliaf de urzici și ciuperci și prăjitura Rocky.
Multumesc Oana pentru rețetele minunate și inspirație.
Prăjitura Roky. O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor.
O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Luna martie a fosta gazda Oana Durican, cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/ . Luna aceasta ne-a propus retete de post, cu pește și ciocolată. Eu mi-am ales câteva rețete, printre care acest desert delicios și chiar simplu cum spune Oana. http://www.retete-vechi-si-noi.info/search?q=rocky Reteta aici: http://retete.panacris.ro/recipes/prajitura-rocky/
Spor și poftă bună!
Merele, vedetele lunii februarie in MisteryBoxChallenge
Rocsy Ciobanu, cu al său minunat blog http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro, a acceptat cu drag ca în această lună să fie gazdă a MisteryBoxChallenge, o provocare inițiată de minunată Cerasela Badr El-Din, Cutia Misterelor.
Cutia va conține un număr de 7 până la 10 ingredinte, inculzând un ingredient vedetă, ce va da strălucire preparatului vostru. Preparatele voastre, citire de pe blog-ul Ceraselei, “nu trebuie să conțină alte ingrediente în afară de cele propuse, singurele acceptate fiind apă, orice tip de grăsime vegetală sau animală, zahăr, miere sau alți îndulcitori, făină, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse și condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar și toate tipurile de oțet, muștar, ketchup, maioneză), verdețuri (pătrunjel, mărar, coriandru, cimbru, etc.) păstăi de vanilie, arome pentru prăjituri și alți aditivi alimentari (zahăr vanilat și aromatizat, gelatină, conservanți, coloranți), agenți de creștere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt și drojdie).”
În fiecare luna este gazdă câte o blogerita înscrisă în grup, care adaugă câte ceva la lista de ingrediente și în plus ingredientul secret din cutie!
În această luna de iarnă draga de Rocsy, a propus: ”un ingredient pe care il consum des in aceasta perioada si sunt sigura ca este la indemana oricui: ingredientul vedeta sa fie MERELE.
Cutia misterioasa din aceasta luna cuprinde urmatoarele ingrediente: iaurt, oua, foietaj, lapte, branzeturi, radacinoase, salata verde, smantana, nuci si ingredientul vedeta, MERELE.”
Pare simplu, dar totuși complicat. Când te gândești la un desert cu mere, vezi în față, ori plăcintă, ori tort cu mere 😀
Ei am reușit să aduc o primă rețetă cu merele vedetă, un hybrid între plăcintă și tort cu mere. Reteta e aici.