-
Aspic din fructe de mare
Mno, am primit o poză în grupul familiei și am luat-o ca o provocare, deoarece cineva își dorea așa ceva. Mă rog era un fel de piftie din creveți, dar așa luată pe repede înainte m-am adaptat cu ce am avut la îndemână în congelator. Mno, ideea fost super i-am surprins plăcut dar gustul un […]
Recipe by panacris
-
Paella cu fructe de mare și midii
O rețetă tare faină și numai bună în această perioadă pentru cei care postesc și au dezlegare la pește 😉 INGREDIENTE: Orez bob rotund cca. 300 g, Fructe de mare ( baby caracatița, inele de calamari, scoici, creveți) cca. 1000 g, Midii cca. 1000 g, Mazăre verde congelată cca. 250 g, Fasole verde congelată cca. […]
Recipe by panacris
-
Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia
De vreo 2 luni am scos la treabă blenderul de le Breville, câștigat cu ceva timp în urmă la unul dintre minunatele concursuri de pe Bucataras.ro 😉 Am facut fel de fel de combinații, n-am avut timp și energie să pozez toate preparatele, dar asta chiar mi-a plăcut și poate voi nu v-ați gândit la […]
Recipe by panacris
-
Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto și roșii
Tare bune sunt ciupercile umplute atunci când ai musafiri neașteptați. Se pot umple rapid cu ce ai prin frigider și cămară. Mno, am evoluat de la clasica umplutură, slăninuță și cașcaval 😉 INGREDIENTE: Ciuperci champignon brune cca. 1000 g, Gorgonzola cca. 200 g, Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură, Ulei de măsline extravirgin cca. […]
Recipe by panacris
-
Rulada cu dulceata de pere și nuci
Cel mai simplu și aromat desert. Rulada cu dulceață, prăjitura copilăriei 😉 INGREDIENTE: Ouă 4 bucăți, Făină 4 linguri, Zahăr tos 4 linguri, Zahăr vanilinat 1 plic, Apă rece 4 linguri, Sare ½ linguriță, Dulceață de pere cca. 250 g, Nucă măcinată cca. 100 g. MOD DE PREPARARE: Albușurile se mixează energic cu un praf […]
Recipe by panacris
-
Pasta de somon afumat și batog afumat
Îmi era tare dor de o pastă de pește. Sincer, recunosc că o cumpăr, că nu prea am amatori în casă și întotdeauna când prepari acasă nu iese cantitate mica. Dar acum dacă am început să gătesc pentru 3 case, iar fetele consumă pește cu plăcere, m-am pus la treabă. Tare bine am făcut, a […]
Recipe by panacris
-
Frigărui de creveți
După ce am tot căutat despre moduri în a perparare creveții, această idee mi s-a părut foarte apetisantă. Așa că zis și făcut. Foarte buni la grătar, dar la fel de buni se pot gătit și pe grătarul de acasă. Data viitoare dublez cantitățile 😉 Spor și poftă bună! P.S. poze artistice nu prea am […]
Recipe by panacris
-
Supă din carne de rață cu găluște
Ce poate fi mai bun toamna pe răcoare decât o supă fierbinte cu găluște. De data asta l-am pus la treabă pe Alin, CrockPot-ul din dotare ca să gătească lent și sănătos. Cea mai bună supă limpede din carne de rață acompaniată de găluște pufoase. INGREDIENTE: File din piept de rață cca. 350 g, Morcovi […]
Recipe by panacris
-
Pulpe de pui cu măsline și vegetale
Pulpele de pui gătite lent, acompaniate de măsline verzi umplute cu sâmburi de migdale și vegetale ne-au încântat papilele gustative zilele trecute. De repetat, au fost foarte fragede și gustoase. INGREDIENTE: Pulpe de pui 4 – 6 bucăți, Apio 4 tije, Măsline verzi umplute cu migdale cca. 150 g, Ardei kapia 1 bucată, Roșie galbenă […]
Recipe by panacris
-
Fasole galbenă, lată, cu bucățele de porc și sos de muștar
TataZmeu după o plimbare prin piață, a aterizat acasă cu o sacoșă de fasole lată, din aia faină galbenă și crocantă 😉 Așa că pe lângă clasică salată de fasole galbenă cu iaurt și usturoi, am gândit rapid și această rețetă;) N-am avut idee rea, cam bună, mă rog pentru unii prea plină de arome […]
Recipe by panacris