-
Salata Primavera cu păstrăv afumat
A venit primăvara cu trufandalele ei: ceapă verde, leurdă, ridichii, spanac, usturoi, pătrunjel și m-am gândit să le combin cu suratele de toamnă: cartofi, castraveți murați și gogoșari în oțet. Ca să echilibrez gustul am adăugat și un file de păstrăv afumat! Vă asigur că va deveni salata preferată de primăvară, mă rog pentru iubitorii […]
Recipe by panacris -
Guguluf cu vegetale, pui și capere
Un aperitiv sățios și de mare succes! Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele! INGREDIENTE: praz 1 bucată, ulei de măsline 2 linguri, ardei kapia 1 bucată, măsline fără sâmburi feliate cca. 300 g, ciuperci de pădure marinate 1 borcan, capere marinate 1 borccănel cca. 100 g, piept de pui 1 bucată […]
Recipe by panacris -
Paste cu de toate la cuptor
Am încercat cu salata Primavera și păstrăv, dar n-am avut succes, așa că am revenit la paste sățioase! 😉 O rețetă din seria, ce avem prin frigider și cămară! 😉 INGREDIENTE: Paste spirale fără gluten 350 g, Apio cca. 300 g, Ardei gras verde 2 bucăți, Ceapă chives cca. 50 g, File de pui cca. […]
Recipe by panacris -
Ceafă de porc la tavă
O friptură clasică și tare simplu de preparat! Spor și poftă bună! 😉 INGREDIENTE: Ceafă de porc 1200 g, Sare Himalya 1 lingură, Cimbru uscat 1 lingură, Rozmarin 1 lingură, Ceapă deshidratată 1 lingură, Usturoi granulat 1lingură, Oregano uscat 1 lingură, Boabe de coriandru 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 lingură, Piper negru proaspăt […]
Recipe by panacris -
Budincă de lămâie și zmeură
Nu puteam încheia săptămâna fără un preparat delicios cu lapte de soia. Simplu, delicios și ușor! Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Băutură JOYA Natur sau Calciu1/2 litru, Budincă cu gust de lămîie 1 plic, Zahăr tos 4 linguri, Zahăr vanilinat 1 plic, Zmeură congelată 500 g MOD DE PREPARARE: 400 ml de lapte soia se […]
Recipe by panacris -
Mixt de frunze (endivia, frisee si radicchio) cu ton și ceapă roșie
O salată rapidă ce poate fi încropită chiar și la birou (în chicinetă sau oficiu ;)!) INGREDIENTE: Mixt de salată (Mix de frunze endivia, frisee si radicchio) cca. 150 g, Ton în ulei de măsline cca. 100 g, Oțet balsamic 2 linguri, Limete (lămâie verde) 1 bucată, Ceapă roșie 1 bucată mare. MOD DE PPREPARARE: […]
Recipe by panacris -
Mucenici dospiți
Clasic mie :D, n-am respectat rețeta clasică, am adus untul de cacao și ouăle de rață! INGREDIENTE: Făină albă de grâu 600 g. Lapte 200 ml. Ouă de rață 2 bucăți Sare iodată 1 linguriță Unt de cacao 150 g. Drojdie uscată 3 lingurițe Zahăr tos 2 linguri Coaja de la 1 lămâie Nucă măcinată […]
Recipe by panacris -
Mucenici muntenești
Recunosc că n-am preparat până acum astfel de mucenici și nici nu mă dau în vânt după ei, nu am fost crescută cu astfel de preparat, l-am descoperit acum 28 de ani când m-am așezat, aici în Răgățime! 😉 Mereu am fost salvată de mama soacră, prietene sau vecine!;) Ei, anul acesta mi-a venit rândul, […]
Recipe by panacris -
Legume daneze cu spanac
Nah, am trișat un picuț, am achiziționat legumele direct curățate, porționate din frigiderul unicului market Supeco din București 😉 Recunosc că la legume congelate stau tare bine, ca și varietate versus preț 😉 INGREDIENTE: Legume Daneze congelate (cartofi noi, broccoli, conopidă, morcovi, usturoi) cca. 800 g, Ulei de măsline 4 linguri, Spanac baby cca. 100 […]
Recipe by panacris -
Eintopf cu carne de vițel
Asta că pentru mine, tot există dilema dintre supă și ciorbă. Pentru mine supa, e acea zeamă limpede, din legume întregi cu sau fără bucăți mari, de carne (orătănii, vită!) cu tăiței sau gălșute din griș ;), iar ciorba e, din legume mărunțite cu sau fără bucăți mărunte de carne (pasăre, porc, vită, oaie, miel, […]
Recipe by panacris