-
Sărmăluțe în frunze de tei
Eeee, o nouă lună o nouă provocarea a naturii. Frunzele de tei de data asta mi-au făcut cu ochiul😉 Sincer m-au cucerit mai tare decât frunzele de viță sau ștevie 😉 Intră în preferințele mele din lista sarmalelor, bineînțeles că cele din varză acră rămân pe locul I oricând și oriunde! 😉 INGREDIENTE: carne tocată […]
Recipe by panacris -
Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză
De ceva timp mă bântuie rețeta aceasta, și dacă tot am făcut o razie în frigider și am găsit câteva căpșunele ce nu le mai dorea nimeni, că nu-s prea dulci, așa de la natură, în acest interval de timp, am considerat că e momentul să testez această rețetă interesantă. După ce am conspectat diverse […]
Recipe by panacris -
Prăjitură cu zmeura și ciocolată
De curând am intrat în posesia a câtorva forme faine de la Silikomart 😉 Bineînțeles că m-am virusat de la Clementina, cu forma aia faină a ei! Așa că m-am pus pe căutat și am găsit forme minunate, la prețuri cât de cât accesibile. Eiii și am trecut la teste 😉 Inițial la cald, dar […]
Recipe by panacris -
Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate și sparanghel
Sărbătorile acestea am fost setată pe carne de ied. Sincer m-a cucerit pe deplin! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziționat-o de la prieteni noștri @https://www.facebook.com/tarancuta.dinromania pe care îi recomand cu încredere! 😉 INGREDIENTE: Carne de ied șira spinării cu mușchiuleții de spate cca. 2000 g, Pentru marinadă: Amestec de verdețuri mediteraneene (busuioc, oregano, […]
Recipe by panacris -
Ciorbă de ied cu frunze de sfeclă roșie și fidea
O altă variantă a ciorbiței din carne de ied. Tare bună și răcoritoare, vorba nașului te unge pe mațe 😀 😉 ! Mulțumim https://www.facebook.com/tarancuta.dinromania pentru ingredientul principal 😉 tare bun, proaspăt și fraged! INGREDIENTE: Carne de ied de la @tarancutadinromania (piept, coaste, șira spinării) cca. 1000 g, Ulei de floarea soarelui 2 linguri, Ceapă verde […]
Recipe by panacris -
Pască cu ricotta, stafide și ciocolată
O altă variantă de pască turnată 😉 Aromată și ciocolatoasă! 😉 INGREDIENTE: Brânză ricotta (urdă) 500 g, Iaurt cu mango și piersici 500 g, Ouă 8 bucăți, Unt 82% cca. 200 g, Zahăr pudră 200 g, Zahăr tos 100 g, Sare de mare ½ linguriță, Amidon din porumb 100 g, Griș din grâu 4 linguri, […]
Recipe by panacris -
Ouă marmorate cu foi de ceapă
De data aceasta am avut să zic un pic mai mult timp de migăleală. Am tot văzut pe net zilele astea oușoarele vopsite în acest fel, natural. Vă aduc și vouă rezultatul, până la înălțare tot să probați. Spor și sărbători luminate. INGREDIENTE: Ouă de găină cca. 12 bucăți, Foi de ceapa galbenă cca. 100 […]
Recipe by panacris -
Supă cremă din cartof dulce cu lapte de cocos
O supă cremă fină și tare gustoasă, numai bună de savurat pe perioada postului mare. Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Cartof dulce 1 bucată cca. 350 g, Cartofi albi 3 bucăți cca. 150 g, Ceapă galbenă 1 bucată, Morcov 1 bucată, Pătrunjel rădăcină 1 bucată, Păstârnac rădăcină 1 bucată mai mica, Ardei kapia 1 bucată, […]
Recipe by panacris -
Salata de cartofi cu macrou afumat
O salată tare colorată și interesantă! Este binevenită pe lângă bucatele tradiționale preparate pentru masa de Paște. Spor și poftă bună! INGREDIENTE: cartofi albi 3 bucăți, morcovi 2 bucăți, ardei kapia 1 bucată, ceapă verde 4 fire, ceapă galbenă 1 bucată, sare iodată, ulei de măsline cca. 3 linguri, zeamă de lămâie cca. 2 linguri, […]
Recipe by panacris -
Tochitură Panacris
De la mica întâlneală, de prin 2013, 😀 mi-a rămas gândul la tochitura lui Medi! Zis și făcut! INGREDIENTE: ceapă verde 4 fire, fleică de porc cca 600 g, ciuperci champignon cca 350 g, cârnați semiafumați cca 400 g, sare iodată, piper proaspăt măcinat, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, vin de masă […]
Recipe by panacris