-
Învârtite cu gem de gutui și migdale
Un desert tare rapid si tare delicios! INGREDIENTE: aluat foietaj 700 g, gem de gutui 1 borcan, cca. 325 ml, miez de migdale SanoVita cca. 50 g, zahăr pudră. MOD DE PREPARARE: Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se întinde pe planșeta de lucru presărată cu făină, se taie cu rola de […]
Recipe by panacris -
Chiftele – rețeta de la mama
cca. 30 minuteLa cererea gospodinelor tinere, vă aduc și rețeta de chiftele clasice, savurate la mama și bunica. Multe dintre fetele gospodine, spun că li se sfărâmă la prăjit. Acum ce să spun și eu, nu trebuie să vă dați bătute după prima nereușită. încercați rețeta mea clasică și sigur veți reuși! Spor și poftă bună! INGREDIENTE: […]
Recipe by panacris -
Strudel cu vișine
Un desert rapid și tare gustos! 😉 INGREDIENTE: foi de plăcintă 1 pachet, unt 200 g, vișine fără sâmburi cca. 500 g (din congelator, compot sau proaspete), zahăr pudră vanilinat, scorțișoara 2 linguri, nucă măcinată, migdale fulgi cca. 50 g, zahăr brun pentru decor cca. 1 lingură. MOD DE PREPARARE: Untul se topește într-un vas […]
Recipe by panacris -
Supă de rață cu spätzle
O supă sățioasă! INGREDIENTE: măruntaie de rață cca. 600 g, morcovi 4 bucăți, pătrunjel rădăcină 1 bucată, păstârnac 1/2 bucată, țelină rădăcină cca. 100 g, gulie 1 buctă medie, ceapă galbenă 1 bucată mare, sare iodată, tarhon proaspăt/uscat cca. 2 g pătrunjel verde 2 fire, leuștean verde 1 fir, enibahar 1 boabă, piper negru 3 […]
Recipe by panacris -
Ciorbă/supă albă de miel
cca. 80 minuteDupă cum știți deja mulți dintre voi, nu prea sunt prietenă cu borșul sau acreala, dar asta nu mă împiedică să savurez o ciorbă/supă din carne de miel într-o altă abordare. INGREDIENTE: mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g., morcovi 2-3 bucăți, telină 50 g, păstârnac 25 g, pătrunjel […]
Recipe by panacris -
Calcan pe pat de legume
Nicio masă fără pește! INGREDIENTE: calcan decapitat și curățat 200 g, legume combinate (fasole verde, galbenă, conopidă, ardei gras roșu, morcovi, mazăre, ciuperci champignon) cca. 100 g, sare de mare 1 lingură, piper proaspăt măcinat 1 linguriță, rozmarin proaspăt, sos de wortchester 1 lingură, zeamă de lămâie 2 linguri, vin alb demisec 250 ml., condimente […]
Recipe by panacris -
Ciorba albă cu perișoare
Zamfira, când am văzut ciorbiță postată de ține am poftit la ea, mai rău că și o „graviduță”. Mi-a adus aminte de ciorbă ce o mâncăm la grădiniță. 😉 Așa că am „executat-o”. Mulțumesc de inspirație ;-* Bonus, am achiziționat și 2 castroane, pentru servire autentic românească! :-* INGREDIENTE: fasole păstăi verzi 100 g, fasole […]
Recipe by panacris -
Răcitură/piftie din carne de curcan
După ce am scotocit prin arhiva de rețete, am constatat că lipsește o rețetă tare savurată mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă! 😉 Un aperitiv nelipsit de Revelion și nu numai! INGREDIENTE: aripi de curcan cca. 500 g, oase de curcan cca. 500 g, usturoi 1 căpățână, morcov 1 bucată, țelina 1/2 bucată, ceapa […]
Recipe by panacris -
Scoici cu sos aromat și cus-cus
cca. 20 minuteSylvia dragă mulțumesc pentru idee! O cină super ușoară și savuroasă! INGREDIENTE: scoici prefierte 400 g, ceapă galbenă 1 bucată mare, țelină rădăicnă cca. 50 g, ulei de măsline 2 linguri, sare iodată 2 g, usturoi 4 căței, roșii tocate în bulion cca. 6 linguri, verdeață 2 linguri, vin alb demisec 200 ml. MOD DE […]
Recipe by panacris -
Mămăligă în straturi
O cină sățioasă! INGREDIENTE: făină de mălai cca. 500 g, apă rece cca. 1500 ml, sare iodată 1 lingură, ulei de măsline ½ linguriță,, telemea de oaie cca. 150 g, brânză de vaci cca. 150 g, unt cca. 50 g, smântână 4 linguri, ouă de prepeliță cca. 10 bucăți. MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă în […]
Recipe by panacris