-
SANDWICH PENTRU ZMEI
SANDWICH PENTRU ZMEI +Cristina Toth , sau mai bine spus Divainbucatarie.ro, are un concurs minunat. Am spus da provocării, dar abia acum pe ultima sută de metri am reușit să ajung. Sper să vă placă sandwich-ul meu, simplu și la îndemâna oricui 😉 Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Minibaghetă 1 bucată, Unt, […]
Recipe by panacris -
Salată cu brânză, prune, crutoane și rucola
cca. 10 minBrânza ”puturoasă”, adică cu mucegai, îmi place să o consum alături de fructe, acum am asociat-o cu prune. O minunăție 😉 De fapt am vrut să postez rețeta cu oțetul aromat din trandafiri și am ajuns la această minunată salată. Spor și poftă bună! INGREDIENTE: Salată rucola cca. 100 g, Brânză Danish Blue […]
Recipe by panacris -
Castraveți murați de vară
E al doilea an când pregătesc astfel de castraveți. Nici mie nu-mi vine să cred, dar după experiența de la Mangalia, Zmeișorii nu se mai săturau de castraveți murați de vară, achiziționați de la piață, dintr-un butoi imens, am zis, dar ce eu nu pot face??? Zis și făcut, vreau să vă spun că toată vara […]
Recipe by panacris -
VINETE ALBE UMPLUTE
Am tot văzut vinete albe, destul de pipărate la preț, mai bine zis dublu față de cele movalii. Dar ce să fac curiozitatea și pofta a învins, am achiziționat vreo câteva bucăți, sincer nu-mi venea să le perpelesc pe jar, așa că le-am transfornat într-un fel principal delicios. Am tot navigat, după idei interesante și […]
Recipe by panacris -
Supă de ardei umpluți
cca. 8 minEi, uite că am adus o nouă grozăvie, cum ar spune cineva, Supă de ardei umpluți, pentru provocarea @Traditie si gastronomie romaneasca propusă de Gina Bradea, mai bine zis: http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre. Luna aceasta sunt gazdă, ceea ce-mi face o mare onoare și chiar […]
Recipe by panacris -
Prăjitura Snickers
cca. 90 minO nouă provocare ce m-a atras în cursa ei este Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), a fost inițiată, Cerasela Badr El-Din. Luna acesta, gazda provocării Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge) este minunata si gingașa Maria Udrea, cunoscută în blogosfera culinară ca Merișor, http://merisor67.blogspot.ro/2015/08/provocarea-culinara-cutia.html. În cutia ei misterioasă ne-a ascuns ingrediente minunate, precum: ouă, lapte, smântână (fie de gătit, […]
Recipe by panacris -
Roșii cherry pentru iarnă
cca. 90 minMultumesc http://www.retetedesuflet.ro/, adica Brindusa pentru idee 😉 Ingrediente: Roșii cherry cca. 500 g, Usturoi 4 căței curatati, Frunze de busuioc, 4 borcane cu capac filetat, 1 oala mare cu capac (în care să intre borcanele cu totul). MOD DE PREPARARE: Roșii cherry sănătoase fără crăpături, se spală și apoi se așează în borcane steriliztate. Se […]
Recipe by panacris -
Tăiței de casă
cca. 60 minTăițeii de casă sunt foarte buni, mai ales dacă îi face mama :)) Dacă nu ne-am mai văzut de mult, mi s-au terminat proviziile și a trebuit să prepar eu 😉 Am scos mașina de întins, tăiat tăiței de la ”naftalină” ( nu am mai folosit-o de vreo 18 ani 🙂 și […]
Recipe by panacris -
Ciorbă dulce de pasăre
cca. 75 minEi, uite că s-a răcorit și am adus o ciorbă dulce din carne de pasăre, pentru provocarea @Traditie si gastronomie romaneasca propusă de Gina Bradea, mai bine zis: http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre. Luna aceasta sunt gazdă, ceea ce-mi face o mare onoare și chiar plăcere. […]
Recipe by panacris -
Găluște cu prune
cca. 60 min.INGREDIENTE cartofi albi de Lungulețu 1000 g, ouă 2 bucăți, făină 200 g, gris 50 g, amidon din porumb 3 linguri, unt 50 g, ulei de floarea soarelui 3-4 linguri, sare iodată, zahăr brun 3-4 linguri, Pentru umplutură: prune 10 bucăți, zahăr brun 3 linguri, scorțișoară 2g, Pentru topping: pesmet auriu, ulei de […]
Recipe by panacris